Even voorstellen: de inspecteurs

Geen enkele certificeringsinstelling kan zonder inspecteurs. Wij stellen hen graag aan je voor.

Ronald Bergsma

Ronald Bergsma - inspecteur DierbaarRonald Bergsma is een zeer ervaren dierenarts met meer dan 35 jaar aan ‘vlieguren’. Op dit moment werkt hij als freelance dierenarts bij een aantal praktijken voor kleine huisdieren. Bergsma heeft zich gespecialiseerd in algemene en orthopedische chirurgie. Bij dat laatste houdt hij zich bezig het opereren van knieën, ellebogen en ingrepen bij botbreuken van huisdieren.

Als Dierbaar-inspecteur richt Ronald Bergsma zich in het bijzonder op alles wat te maken heeft met gezondheid en welzijn van dieren. Hij let op hygiëne, geeft adviezen en bevordert de samenwerking tussen een gecertificeerd bedrijf en de lokale dierenartsen.

Brenda Bakker

Brenda Bakker Inspecteur DIerbaarBrenda Bakker was als kind al in de weer met dieren. Ze vond het dan ook prachtig dat ze tijdens haar VWO-periode als weekendhulp in een Pet’s Place-winkel aan de slag mocht. In 2010 studeerde Brenda af als dierenarts en ging toen gelijk aan het werk in Friesland. Hier behandelde ze niet alleen honden en katten, maar ook koeien, schapen en paarden.

Na twee jaar riep het avontuur en vertrok ze voor ruim een jaar naar Engeland. Terug in Nederland werkte Brenda nog bij verschillende praktijken. Op dit moment werkt ze als docent paraveterinair/dierverzorging en in september 2018 is ze gestart met haar werkzaamheden als Dierbaar-inspecteur.

Christa de Ruijter

Christa de RuijterChrista de Ruijter is in 2002 afgestudeerd als dierenarts en heeft daarna in verschillende dierenklinieken gewerkt. Sinds mei 2018 is Christa gestart als zzp-er en werkt onder andere bij Ranzijn Amsterdam als chirurg. Hier krijgt ze naar eigen zeggen alle ruimte om ‘gave operaties’ uit te voeren en dat vindt ze ook het leukste onderdeel van haar beroep omdat het altijd een combinatie is van ‘denken en doen’.

Ook geeft Christa les aan toekomstige dierenartsen aan de universiteit Utrecht waar ze naast chirurgie, ook practica geeft met duiven en konijnen. Sinds september 2018 is ze actief als Dierbaar-inspecteur.