5. Even voorstellen: de inspecteurs

Geen enkele certificeringsinstelling kan zonder inspecteurs. Wij stellen hen graag aan je voor.

Ronald Bergsma

Ronald Bergsma - inspecteur DierbaarRonald Bergsma is een zeer ervaren dierenarts met meer dan 30 jaar aan 'vlieguren'. Op dit moment werkt hij als freelance dierenarts bij een aantal praktijken voor kleine huisdieren. Bergsma heeft zich gespecialiseerd in algemene en orthopedische chirurgie. Bij dat laatste houdt hij zich bezig het opereren van knieën, ellebogen en ingrepen bij botbreuken van huisdieren.

Als Dierbaar-inspecteur richt Ronald Bergsma zich in het bijzonder op alles wat te maken heeft met gezondheid en welzijn van dieren. Hij let op hygiëne, geeft adviezen en bevordert de samenwerking tussen een gecertificeerd bedrijf en de lokale dierenartsen.

Janneke Oosterhof-Oerlemans

Janneke Oosterhof-OerlemansJanneke Oosterhof-Oerlemans studeerde in 2005 als gezelschapsdierenarts en werkte daarna 8 jaar in de praktijk. In 2011 maakte ze de overstap naar het onderwijs. Op dit moment is de rasechte Brabantse werkzaam bij Groenhorst Barneveld als docent dier en gezondheid en geeft ze les aan toekomstige paraveterinairen. Door deze achtergrond is ze goed op de hoogte van alles wat speelt binnen de huisdierenwereld.

Pim Wilhelm (koi-inspecteur)

Pim Wilhelm is zelfstandig ondernemer. Zijn bedrijf Wilhelm Aquaculture Enterprise houdt zich bezig met productontwikkeling van aquacultuur, onderwijs op gebied van gezelschapsdieren en aquacultuur, en troubleshooting (het oplossen van zeer specifieke problemen) bij aquacultuurbedrijven. Daarnaast is Wilhelm secretaris/penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Viskwekers en voorzitter van de Nederlandse Bond Aqua Terra.

Pim Wilhelm is cum laude afgestudeerd als bioloog aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Voor zijn afstudeerproject verbleef hij 8 maanden aan het Victoriameer in Tanzania als lid van het Haplochromis Ecology Survey Team (onderzoek: Systematiek en biologie van Haplochromine pedofagen).

De jarenlange ervaring in de (sier)vissenwereld en zijn ervaring als keurmeester van de NBAT maken Pim Wilhelm tot een zeer geschikte inspecteur.