Commissie van Deskundigen

De Commissie van Deskundigen is verantwoordelijk voor het beoordelen en vaststellen van de Dierbaar-normen én het opstellen van de richtlijnen voor afmetingen dierverblijven.

De commissie is samengesteld op basis van persoonlijke deskundigheid en bestaat uit:

Geert van der Peet
Ir. Geert van der Peet (voorzitter)

Vanaf het begin van Dierbaar, ongeveer 14 jaar geleden, is Geert al betrokken bij de Commissie van Deskundigen. Als onderzoeker aan de Wageningen Universiteit staat voor Geert de combinatie welzijn en respect voor dieren als een paal boven water.

Drs. Gerrit Hofstra (secretaris)

Afgestudeerd in organische chemie en microbiologie en met een studie milieurecht op zak, maakt Gerrit een expert op het gebied van wetgeving die er speelt omtrent levende dieren en planten. Hiermee is Gerrit een waardevol lid en secretaris van Dierbaar.

Yvonne van Zeeland
Dr. Yvonne van Zeeland (expert op het gebied van bijzondere dieren)

Gestart als dierenarts heeft Yvonne zich gespecialiseerd in bijzonder dieren. Zo heeft zij de opleiding tot Vogelspecialist bij de afdeling Vogels en Bijzondere Dieren succesvol afgesloten. Dat maakt haar de 5e erkende Europees Vogelspecialist die in Nederland werkzaam is. Ook heeft Yvonne haar facto erkenning als diplomahouder in de geneeskunde van kleine zoogdieren behaald.

Rob Ducheine
Rob Ducheine (expert op het gebied van siervissen)

Op 1 maart 1986 is Rob samen met zakenpartner Henk Gommers gestart met een groothandel in siervissen. Met een assortiment dat bestaat uit tropische zoetwatervissen, vijvervissen en planten heeft Rob zijn kennis en expertise in de jaren uitgebreid. Daarom behoort Rob tot de Commissie van Deskundigen.

Hanne Boom
Hanne Boom (expert op het gebied van katten)

Al 30 jaar werkzaam met katten en ongeveer 20 jaar is Hanne de trotse eigenaar van kattenhotel Lorenzo. Dat maakt Hanne met recht een kattenspecialist.