6. Commissie van Deskundigen

De Commissie van Deskundigen is verantwoordelijk voor het vaststellen van de gehanteerde normen.

De commissie is samengesteld op basis van persoonlijke deskundigheid en bestaat uit:

 • Geert van der PeetIr. Geert van der Peet (voorzitter)
  Vanaf het begin van Dierbaar, ongeveer 14 jaar geleden, is Geert al betrokken bij de Commissie van Deskundigen. Als onderzoeker aan de Wageningen Universiteit staat voor Geert de combinatie welzijn en respect voor dieren als een paal boven water.

   
 • Drs. Gerrit Hofstra (secretaris)
  Afgestudeerd in organische chemie en microbiologie en met een studie milieurecht op zak, maakt Gerrit een expert op het gebied van wetgeving die er speelt omtrent levende dieren en planten. Hiermee is Gerrit een waardevol lid en secretaris van Dierbaar.

   
 • Yvonne van ZeelandDr. Yvonne van Zeeland (expert op het gebied van bijzondere dieren)
  Gestart als dierenarts heeft Yvonne zich gespecialiseerd in bijzonder dieren. Zo heeft zij de opleiding tot Vogelspecialist bij de afdeling Vogels en Bijzondere Dieren succesvol afgesloten. Dat maakt haar de 5e erkende Europees Vogelspecialist die in Nederland werkzaam is. Ook heeft Yvonne haar facto erkenning als diplomahouder in de geneeskunde van kleine zoogdieren behaald.

   
 • Rob DucheineRob Ducheine (expert op het gebied van siervissen)
  Op 1 maart 1986 is Rob samen met zakenpartner Henk Gommers gestart met een groothandel in siervissen. Met een assortiment dat bestaat uit tropische zoetwatervissen, vijvervissen en planten heeft Rob zijn kennis en expertise in de jaren uitgebreid. Daarom behoort Rob tot de Commissie van Deskundigen.

   
 • Rogier van Rossem (expert op het gebied van reptielen en amfibieën)
  Op alle vlakken in de sector houdt Rogier zich bezig met het welzijn van de dieren. Met name de reptielen en amfibiën zijn zijn specialisatie. Als eigenaar van Terrariumspeciaalzaak Kameleon heeft hij dagelijks te maken met deze bijzondere dieren. Hierdoor blijft zijn kennis op peil. Verder is hij oprichter van het Herpetofauna foundation en verzorgt hij lessen en workshops gericht op onder andere reptielen en amfibiën, dierenwelzijn dierengezondheidszorg.

   
 • Chris Wijsman (expert op het gebied van honden)
  Op bescheiden schaal startte Chris Wijsman in 1998 zijn dierenpension en verbouwde dit in 2002 naar al zijn wensen en de verplichte eisen. Ook zit er bij het bedrijf een trimsalon en een kennel waar ze met Jack Russels, Shih-tzu en Labradors fokken. De kennis die hij in al die jaren heeft opgedaan, geeft hij graag door aan startende ondernemers.

   
 • Nicolette Dijkstra (expert op gebied van honden en katten)
  Van jongs af aan is Nicolette betrokken bij het bedrijf van haar ouders: dierenpension & trimsalon JUCO. Onder leiding van Nicolette is het bedrijf uitgegroeid tot een goed lopend honden- en kattenhotel. Naast veel liefde voor dieren is Nicolette een echte duizendpoot. Dat maakt dat ze met veel enthousiasme actief is in de Commissie van Deskundigen.

   
 • Hanne BoomHanne Boom (expert op het gebied van katten)
  Al 30 jaar werkzaam met katten en ongeveer 20 jaar is Hanne de trotse eigenaar van kattenhotel Lorenzo. Dat maakt Hanne met recht een kattenspecialist.

   
 • Toën Feyen (expert op gebied van koi)
  Sinds 2013 is Toën lid van de Commissie van Deskundigen en houdt zich bezig met de richtlijnen van het Koicertificaat. Door zijn werk komt hij dagelijks in contact met koiverkopende bedrijven, zodat hij precies weet wat er speelt en wat de ondernemers nodig hebben. Daarnaast heeft Toën 12 jaar lang de organisatie van de Holland Koi Show op zich genomen.