Brandstofvoordeel (tankpas)

Als ondernemer rijd je misschien ongemerkt veel kilometers. Of je hebt personeel in dienst die veel op de weg zit en klanten bezoekt. Regelmatig tanken is dan zoals je noemt een ‘noodzakelijk kwaad’. Naast de kosten die een tankbeurt met zich meebrengen, zorgen de losse tankbonnen en dagelijkse afschrijvingen vaak ook voor een administratieve romslomp. Dat kan een stuk eenvoudiger.
Brandstofvoordeel en spaaracties: korting en weg met de losse bonnetjes

Daarom heeft Dibevo een samenwerking met het VBW (branchevereniging voor bloemisten) om het tanken voor de ondernemer aantrekkelijk te maken en te houden. Via het VBW kun je tankpassen van BP, Esso, Total en Q8/Tango aanschaffen. Met een BP-pas kun je ook bij Texaco en Argos tanken. Dat is dubbel gemak dus. Per pas betaal je jaarlijks een vergoeding van € 7,50 aan het VBW. Naast korting op de landelijke adviesprijs, minder administratieve handelingen geldt ook de laagste prijsgarantie.

Korting op landelijke adviesprijs

Door een collectieve regeling met grote landelijke brandstofmaatschappijen kun je profiteren van een aantrekkelijk voordeel. Je krijgt een vaste korting op de landelijke adviesprijs en 20 procent korting op carwash bij BP. In onderstaande tabel vind je de korting per liter. De korting is inclusief btw per liter brandstof t.o.v. de landelijke adviesprijzen op tankbeurten in Nederland.

Laagste prijsgarantie

Daarnaast geldt de ‘laagste prijsgarantie’. Je betaalt automatisch de lokale pompprijs als deze lager is dan de adviesprijs minus de korting. Op je tankbeurt in het buitenland geldt ook de lokale pompprijs, dus je tankt altijd tegen een aantrekkelijk tarief!

Geen rompslomp, maar wél btw-aftrek

Met het aanbod van Dibevo ontvang je twee keer per maand een gespecificeerde factuur van je tankbeurten en betaal je gemakkelijk enkele dagen later via automatische incasso. Je krijgt dus geen losse tankbonnen meer die je moet bewaren. Ook geeft deze werkwijze jou een duidelijk overzicht van je ‘uitgestelde’ betalingen. En een ander bijkomend voordeel: je bent verzekerd van de btw-aftrek. Dit is alleen dan toegestaan, wanneer de betaling is gedaan met een brandstofpas, pinpas of creditcard op naam van de onderneming of wanneer je een factuur op naam hebt. Bij een contante betaling of een betaling met een privé-pas heb je dus geen recht op de btw-aftrek.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Tot 12 cent korting/liter, laagste prijsgarantie;
  • 25% korting op CarWash bij BP en Total
  • Ongeveer 2.400 tankstations in Nederland (en ook in buitenland), dus altijd tankstations in de buurt;
  • 2-wekelijks digitale factuur met daarop alle tankbeurten;
  • Garantie van btw-teruggave;
  • Aankoop van shopartikelen, tolwegen en carwash mogelijk;
  • Kosten tankpas € 7,95 per pas per jaar. Voor Total kost de tankpas € 9,95 (ex. btw);
  • Met de Total-pas kun je ook betalen voor Q-park en in de toekomst electriciteit;
  • Je eigen pincode per tankpas;
  • Spaarkorting Flowermiles.

Wil je gebruik maken van het gemak van de brandstofvoordeel? En ben je lid van Dibevo? Vraag dan direct één of meerdere tankpassen aan. Na aanmelding zal Dibevo een borgbedrag in rekening brengen die bij beëindigen van de overeenkomst teruggestort wordt.

Tankpas aanvragen

Geen lid van Dibevo of juist eerst wat meer willen weten over de tankpas en brandstofvoordeel? Neem dan voor meer informatie contact met ons op.