Monitor dierenspeciaalzaken

Met de Monitor dierenspeciaalzaken kun je als dierenspeciaalzaak de prestaties van je bedrijf vergelijken met die van andere dierenspeciaalzaken. Daardoor kun je sturen op cijfers, een belangrijk voordeel bij het optimaliseren van je bedrijfsvoering.

Zodat je bijvoorbeeld weet of er meer omzet zit in kattenspeeltjes. Of in aquaristiek of een andere productgroep. Zonde als je die boot met extra omzet mist, nietwaar? Iedereen die lid is van Dibevo kan en mag meedoen, ook ondernemers die niet geautomatiseerd zijn.

Monitor dierenspeciaalzaken

Inzicht in de markt: een belangrijk voordeel

Benchmark dierenwinkelsDe Monitor dierenspeciaalzaken gaat op termijn elk kwartaal zichtbaar maken wat er in ons land met de omzet van andere dierenspeciaalzaken gebeurt. Of bijvoorbeeld de omzet in hondenvoer, kattenbakvulling of papegaaienspeelgoed bij de collega’s in je regio groeit of daalt. En ten koste van welk ander product dat gebeurt, en wat daarvan de oorzaak is. Belangrijke informatie die jou het ondernemen gemakkelijker kan maken, omdat deze gegevens inzicht bieden in wat er gebeurt in de markt waarin jouw bedrijf opereert.

Geen grote klok en niet te traceren

Sommige ondernemers hebben een instinctieve angst om omzetgegevens bekend te maken. Alsof wij hun gegevens eens fijn aan de grote klok gaan hangen. We kunnen ons voorstellen dat je in eerste instantie wat huiverig bent om je cijfers met ons te delen, maar weet dat we zeer zorgvuldig met je gegevens omgaan en dat niemand straks aan de hand van de uitkomsten, een individueel bedrijf kan traceren. Sterker nog: als wij zien dat bepaalde cijfers ook maar enigszins zouden kunnen verwijzen naar bepaalde ondernemers of een bepaalde keten, dan gebruiken wij die gegevens simpelweg niet. Daarnaast is het zo dat Panteia, het onderzoeksbureau dat wij in de arm genomen hebben om dit project op poten te zetten, zelfs een speciale geheimhoudingsverklaring heeft getekend.

Monitor dierenspeciaalzaken

Wat hebben we van je nodig?

Het enige wat we van je nodig hebben is maandelijks een uitdraai van de cijfers, bijvoorbeeld aan de hand van je kassasysteem. Panteia verwerkt deze gegevens in de Monitor dierenspeciaalzaken. Je begrijpt: hoe meer bedrijven er meedoen, hoe duidelijker het inzicht is dat je krijgt. En je begrijpt ook: hoe meer ondernemers de kat uit de boom kijken, hoe minder dit waardevolle project van de grond komt. Blijf dus niet zitten wachten, maar kom in actie en meld je vandaag nog aan.