31 juli 2012 | Dossier:

Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails

Belastingdienst

De Belastingdienst waarschuwt voor een golf valse e-mails die uit naam van ABN AMRO, Rabobank, ING of de Belastingdienst verstuurd lijken te zijn. Als u zo'n e-mail hebt gekregen, adviseren wij u deze weg te gooien en niet te klikken op links in de e-mail.

Twee varianten

Op dit moment circuleren er twee valse e-malberichten. In de eerste e-mail staat dat uw rekeningnummer op verzoek van de Belastingdienst wordt geblokkeerd of dat een bedrag op verzoek van de Belastingdienst wordt afgeschreven. De e-mails lijken afkomstig te zijn van ABN AMRO, Rabobank en ING. Het is mogelijk dat er ook valse e-mails namens andere banken zijn verstuurd.

In de tweede e-mail staat dat u een belastingteruggave kunt krijgen. Vervolgens wordt u gevraagd om op een link met het DigiD-logo te klikken. Deze link komt niet uit op de echte DigiD-website, maar op een valse internetsite waar wordt gevraagd naar uw DigiD-code. Hebt u toch deze mail geopend en uw DigiD-code ingevoerd op deze valse internetsite? Dan moet u per direct uw DigiD laten opheffen en een nieuwe DigiD aanvragen op www.digid.nl.