16 augustus 2011 | Dossier:

‘Crimineel ontbijtje’ in de Week van de Veiligheid

Crimineel ontbijtje

In de Week van de Veiligheid wil het Hoofdbedrijfschap Detailhandel ondernemers en medewerkers alerter maken op het voorkomen van winkelcriminaliteit. Veiligheid zit namelijk niet alleen in allerlei technische oplossingen, maar ook in de afspraken die medewerkers onderling maken.

Crimineel ontbijtje

Volgens het HBD is structureel werkoverleg in de detailhandel nog lang geen gemeengoed en als het al gebeurt, is de aandacht voor veiligheid miniem. In de Week van de Veiligheid (10 t/m 16 oktober 2011) presenteert het HBD een handleiding waarmee detaillisten een ‘crimineel ontbijtje’ kunnen organiseren, ofwel een werkoverleg met de nadruk op het thema veiligheid.

Het pakket bevat onder meer een uitnodigingsposter om in de kantine op te hangen, een agenda, een afsprakenlijst, achtergrondinformatie en verschillende werkvormen, o.a. een veiligheidsquiz en stellingen. Aan de orde komen zaken als hoe te handelen in geval van agressie, geweld, winkeldiefstal of een overval in de winkel en wat te doen als u vermoedt dat er sprake is van interne criminaliteit. Na afloop legt u vast welke afspraken u samen maakt om winkelcriminaliteit te voorkomen.

Bestel en win een ontbijt

Het veiligheidspakket is te bestellen via de website www.deweekvandeveiligheid.nl. Hier vindt u ook een compleet overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden tijdens de Week van de Veiligheid en het laatste nieuws.

Onder diegenen die vóór 30 september 2011 het gratis pakket voor een crimineel ontbijtje aanvragen, verloot het HBD tien compleet verzorgde ontbijtjes (voor max. tien personen). De ontbijtjes worden bezorgd op donderdag 13 oktober 2011.