11 juli 2017 | Dossier:

Dierbaar-middag bij de BoerInn in Kamerik

BoerInn in Kamerik

Tijdens de Dierbaar-middag praten we je uiteraard bij over de stand van zaken rondom het keurmerk, maar we hebben ook twee heel interessante sprekers.

Wat is jouw feel good-factor?

Hendrik Jan HoogendoornDe BoerInn is een voorbeeld van een boerenbedrijf dat zich succesvol heeft ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de agro-toeristische branche. Denk aan vrijgezellenfeesten, schoolreisjes en familiefeesten, maar ook bedrijfsuitjes en vergaderingen. Kortom een bedrijf dat boven alles een feel good-karakter moet uitstralen. Hoe bereik je dat en wat is daar voor nodig? In zijn lezing ‘Boer aan ’t Woord’ vertelt Hendrik Jan Hoogendoorn hoe hij dat met zijn team voor elkaar krijgt. Hendrik Jan behandelt alle aspecten die daarbij een rol spelen, zoals communicatie (intern en extern), management, marketing, maar ook bedrijfsvoering, innovatie (meegaan met je tijd) en financiën.

Fear free: angst bij dieren verminderen

Nienke EndenburgAls je het hebt over angst bij huisdieren, denken mensen al snel aan vuurwerk. Toch bestaan er heel veel situaties waar huisdieren angstig van (kunnen) worden. Dr. Nienke Endenburg, docent bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, gaat je meer vertellen over het project Fear free, een Amerikaans initiatief om angst bij dieren zoveel mogelijk te verminderen. De basis van de methode is het koppelen van positieve ervaringen aan handelingen en situaties die door het dier als bedreigend ervaren kunnen worden. Uiteraard is medewerking van de eigenaar van het dier daarbij ook van groot belang. Voor verkooppunten is de methode er vooral op gericht om de stress voor het dier in de verkoopsituatie zoveel mogelijk te beperken.

Kortom...

...het wordt een leerzame, maar vooral ook een leuke en gezellige dag waarbij er ook gelegenheid is om bij te praten met collega-dierenpensionhouders. Schrijf je daarom snel in! En wil je een medewerker of een collega-ondernemer meenemen? Geen probleem, maar geef het wel even van tevoren aan ons door.

Programma

12.15 uur   Inloop en ontvangst met koffie/thee
12.45 uur   Boerenlunchbuffet
13.45 uur   Welkomstwoord door Gerrit Hofstra en Mieke Pape
14.00 uur   Lezing Hendrik Jan Hoogendoorn: Boer aan ’t Woord
14.45 uur   Pauze met koffie/thee
15.00 uur   Lezing Nienke Endenburg
15.45 uur   Einde programma en tijd voor netwerken en een drankje
17.00 uur   Einde Dierbaar-middag

Wanneer en waar

Woensdag 20 september 12.15 – 17.00 uur
BoerInn
Mijzijde 6
3471 GM Kamerik
www.deboerinn.nl