21 oktober 2014

Eerste Nederlandse uitvaartbeurs voor huisdieren

Rouwverwerking

Op zondag 2 november 2014 organiseert Greyt Art de eerste uitvaartbeurs voor huisdieren. De ‘Memories Forever’-beurs draait om het eren en herdenken van overleden huisdieren en haakt in op de trend om een huisdierenbegrafenis of -crematie geheel naar eigen wens in te vullen.

Alexander de Grote

Begrafenissen en crematies voor huisdieren zijn al lang geen uitzondering meer. Sterker nog: volgens het Historisch Nieuwsblad zijn er in Denemarken en Zuid-Zweden dierengraven gevonden van zo’n 7.000 jaar oud. Alexander de Grote stichtte zelfs een stad ter nagedachtenis aan zijn hond Peritas, vernoemde de stad naar het dier en verplichtte de buurtbewoners elk jaar een herdenkingsfeest te organiseren.

Het grote verschil met de vroegere hondengraven, is dat huisdierbezitters steeds vaker een menselijke uitvaart willen voor hun huisdier. Op de ‘Memories Forever’-beurs staan 32 standhouders die daaraan kunnen bijdragen. Zo is er meer informatie over een natuurdierenbegraafplaats en rouwbegeleiding aanwezig, maar je vindt er ook dierentolken, portretschilders, een fotograaf, een rouwboeketbloemist en zelfs een speciale uitvaartzangeres. Daarnaast zijn er stands met producten als dierenrouwkaarten, urnen, assieraden en sieraden van de haren van honden/katten.

Kinderhoek

Voor kinderen kan het overlijden van een dier een grote klap zijn. In de kinderhoek kunnen zij onder begeleiding van professionele coach Ineke Vliem hierover praten en een tekening maken van hun huisdier en/of een houten sleutelhanger of magneet versieren en natuurlijk na afloop meenemen.

Locatie en data

De uitvaartbeurs vindt plaats op 2 november 2014 van 10.00 tot 17.00 uur in het Dogcenter te Zaltbommel. Toegang is 2 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ook honden zijn van harte welkom. Meer informatie vind je op de website van Memories Forever.