26 juni 2023 | Dossier: Ledennieuws,

Het hondje van de … Pets Place

De avondvierdaagse in Nijverdal wordt elk jaar weer opgeleukt door de vele honden die daar meelopen. Dit jaar waren het er – vanwege de hitte – slechts 35, maar er waren jaren dat er 80 viervoeters kilometerslang ‘Het hondje van de slager’ en ‘Potje met vet’ hoorden. Er is nóg iets dat de avondvierdaagse in Nijverdal opleukt: Han Busser van Pets Place Nijverdal.

Han Busser

Voordat we (terecht) commentaar krijgen: het schijnt dat er gemeenten zijn waar ‘Het hondje van de slager’ het ‘hondje van de bakker’ is, daar willen we vanaf zijn. Waar het om gaat is dat het in Nijverdal niet de bakker of de slager, maar de plaatselijke Pets Place-dierenspeciaalzaak is die ervoor zorgt dat de wandelende honden een natje en een droogje krijgen.

Pets Place Nijverdal avondvierdaagse

Al achttien jaar lang staat Han Busser daar alle avonden langs de kant om de meelopende honden van vers water en wat lekkers te voorzien. “De laatste avond krijgen alle honden een medaille en een goodiebag gevuld door verschillende leveranciers zoals Farm Food, Trixie en Lamphen”, vertelt Mirjam Busser. “Leuk om te doen, maar natuurlijk ook super goede reclame. De aanwezigheid van Han wordt erg gewaardeerd. Ook van de kinderen en volwassenen die zonder hond meelopen, horen we heel vaak: ‘Hee, Pets Place, wat leuk dat jullie dat doen!’”