17 maart 2020 | Dossier: Bedrijfsvoering

Coronatijd: beding NU een lagere huurprijs voor je winkel

Winkeliers staan in deze tijden onder druk: de omzet loopt terug, maar de kosten blijven gewoon doorlopen. Eén van die kostenposten is de huur van je winkelpand. Grote kans dat die – zeker in deze onzekere coronatijd – een stuk lager kan. Met Dibevo-partner Lagerehuur zijn we overeengekomen dat Dibevo-leden 50% korting krijgen op het vooronderzoek om een lagere huur te bedingen.

Lagere huur

Opgeteld bij de bestaande korting voor Dibevo-leden betaal je voor zo’n onderzoek geen €250, maar slechts €97,50. De kans dat je die inleg van €97,50 ruimschoots terugverdient is erg groot, want juist nu zullen verhuurders moeten meewerken. Ook zij begrijpen dat een lagere huur nu doorslaggevend kan zijn voor winkels om te overleven en met een leegstaand pand zijn ze nog minder gebaat.

Nog meer korting

Als de huurverlaging een feit is, krijg je nog eens 10% korting op de factuur van Lagerehuur. Bovendien ben je geen extra kosten kwijt als je in termijnen wil betalen. Om jou extra lucht te geven, stuurt Lagerhuur zijn factuur pas 3 maanden na het bereiken van het resultaat.

Grijp deze kans

Winkeliers, grijp deze kans om je huurprijs blijvend te verlagen. Als de huur omlaag gaat, dan geldt dat in principe voor tenminste 5 jaar. En dat is ook buiten coronatijd een fijn idee.

Aanmelden kan met het formulier op deze pagina. Hier lees je ook hoe het huurverlagingstraject in zijn werk gaat.