17 februari 2016 | Dossier: Dierenwelzijn

LICG start campagne ‘Ontmasker de foute fokker’

Malafide hondenhandel is een oorzaak van veel leed. Bij de puppy’s en moederhonden, maar zeker ook bij de kopers. Zij lopen het risico een ziek hondje te kopen dat ze al snel weer verliezen aan een nare ziekte als Parvo. Of de pup is slecht gesocialiseerd en blijft levenslang angstig. Het LICG waarschuwt pupkopers met een nieuwe campagne. Deze laat in cartoons zien welke trucjes de malafide handelaars gebruiken en vertelt waar ze op moeten letten bij de zoektocht naar een gezonde en blije pup.

Niet vrolijk

Je kent ongetwijfeld de verhalen uit de media, en misschien heb je het meegemaakt in je dierenspeciaalzaak: enthousiaste nieuwe puppybaasjes die allerlei spulletjes willen aanschaffen, maar je een week later vol verdriet vertellen dat het diertje overleden is. Als dierenliefhebber én als ondernemer word je niet vrolijk van zo’n verhaal. Door mee te doen aan de LICG-campagne kun je nu iets doen om te voorkomen dat je klanten zoiets overkomt.

Campagne foute fokker

Doe mee!

Op je website kun je een banner plaatsen naar de actiepagina van het LICG (www.licg.nl/foutefokker) waar de cartoons met aandachtspunten staan. Ook vind je er de puppychecklist, een hulpmiddel voor iedereen die een pup wil gaan kopen. Die kun je via een widget op je website zetten of uitprinten voor je klanten. De campagnemiddelen vind je op de professionals-website van het LICG.

Op Facebook en in de winkel

Deel ook de Facebook-berichten van het LICG, zodat je volgers de cartoon-animatie zien en gewaarschuwd worden voor de manieren waarop malafide hondenhandelaars te werk gaan. Bovendien ontvang je bij Dibevo-Vakblad nr. 3 (dat half maart verschijnt) een poster van het LICG die je in de winkel kunt ophangen. Je kunt de poster ook bestellen in de webshop van het LICG.

Gezonde pup, blije klant

Het LICG hoopt dat jij als huisdierspecialist ook mee doet aan deze voorlichtingscampagne. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen weten waar ze op moeten letten en foute fokkers kunnen ontmaskeren. En zie je je klanten nog jaren terugkomen en genieten van een gezonde, vrolijke hond!