27 oktober 2016 | Dossier: Evenementen

Pharmox

Wij hebben dit jaar ons product Pharmox PEA 100% Puur voor Hond & Kat geïntroduceerd

Pharmox Hond & Kat PEA 100% Puur (pot 60 capsules) bevat de lichaamseigen stof Palmitoylethanolamide (PEA) die in de cel aangemaakt wordt als reactie op bepaalde prikkels. Palmitoylethanolamide is al in diverse wetenschappelijke studies onderzocht. Omdat PEA van nature in het lichaam voorkomt is het een middel dat effectief en veilig te werk gaat. PEA heeft soms enige tijd nodig om werkzaam te zijn omdat het op een natuurlijke en biologische manier in het lichaam van hond of kat werkzaam is.

Pharmox is producent en leverancier van hoogwaardige voedingssupplementen voor (huis)dieren, met producten die zijn samengesteld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Bij de samenstelling wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid.

 

Palmitoylethanolamide heeft drie hoofdfuncties in het lichaam: celbescherming, ontstekingsremming en pijnstilling. Palmitoylethanolamide is aanwezig in vele lichaamscellen en weefsels. Het is essentieel voor de bescherming van cellen en weefsels tegen schadelijke prikkels die kunnen ontstaan door zuurstoftekort, mechanische schade of schade door ontstekingen (inclusief chronische laaggradige ontstekingen).(17-19) Daarnaast is palmitoylethanolamide een ontstekingsremmende stof die onder andere een bewezen werkzaamheid heeft bij griep en verkoudheid. (20,21) Ten slotte is palmitoylethanolamide een bijzonder goede pijnstiller, met name bij chronische pijnklachten. Deze werking is voor het eerst beschreven in 1975.(22) In aanvulling op de pijnstilling is recent duidelijk geworden dat palmitoylethanolamide in principe ook angst en depressieve gevoelens kan verlichten en tevens in diermodellen een anti-epileptisch effect heeft.(23-27) Recent bleek dat palmitoylethanolamide ook de capaciteit versterkt van immunologisch actieve cellen om bacteriën te vernietigen.