18 augustus 2017 | Dossier: Ledennieuws

Ranzijn tuin & dier start Ranzijn Dierenuitvaart

Per  1 augustus is Ranzijn tuin & dier in de vestigingen Alkmaar en Amsterdam met een pilot 'Ranzijn Dierenuitvaart' gestart. De dienstverlening bestaat uit de volledige verzorging van de crematie van huisdieren.

Ranzijn uitvaart

UrnDaarnaast wordt er voorzien in urnen, sieraden en pootafdrukken in klei. Het uitvaartcentrum heeft een stilteruimte om afscheid te nemen. Desgewenst kan het huisdier ook worden opgehaald. De crematie zelf vindt plaats bij een naburig dierencrematoria. Bij individuele crematies is er mogelijkheid om de crematie bij te wonen. Het uitvaartcentrum is gedurende de volledige openingstijden van de vestigingen geopend.

Crematiepakketten

Ranzijn Dierenuitvaart biedt verschillende crematiepakketten naar de wens van de huisdiereigenaar. Bij een individuele crematie kan men aanwezig zijn en kan de as in een urn worden ontvangen, verwerkt in een sieraad of uitgestrooid. Ook een collectieve crematie, een groep van maximaal 6 dieren van dezelfde soort, is mogelijk waarbij de as wordt uitgestrooid. Er wordt op toegezien dat alle dieren van hetzelfde soort zijn. Maar ook een anonieme crematie is mogelijk met maximaal 15 huisdieren.

Het tarief voor de crematie is afhankelijk van het gewicht van het overleden huisdier en de keuze voor het crematiepakket. Naast de crematie van huisdieren kan Ranzijn Dierenuitvaart ook de crematie van paarden en pony’s verzorgen.

Pootafdruk

Aandacht voor kinderen

Voor kinderen is het overlijden van een huisdier vaak de eerste keer dat ze met rouw te maken krijgen. Het kind mag een speeltje of een tekening meegeven met het huisdier en als troost krijgen kinderen een knuffeldier van het Wereld Natuurfonds. Zo wordt een deel van de omzet besteed aan het welzijn van dieren, die het vaak minder goed hebben dan Nederlandse huisdieren.