07 maart 2017 | Dossier: Bedrijfsvoering

Reacties op ‘wat is een goed reinigingsmiddel?’

Hester van Wiggen van Dierenpension A2 Culemborg vroeg ons het volgende voor te leggen aan collega-dierenpensionhouders.


Hester: “Wij hebben in de 10 jaar van ons bestaan nog geen goed reinigingsmiddel gevonden voor de (dierlijk vet) aanslag die zich in loop van de tijd hecht aan het kennelhekwerk en de wanden tussen de kennels. De zwaarste industriële ontvetter, evenals stoom- of hogedruk reiniging is niet effectief gebleken. Het enige middel dat werkt is een zware ontkalker. Het probleem is dat deze ontkalkers zuren bevat die de zinklaag van het gegalvaniseerde kennelhekwerk aantast. Het hekwerk slaat wit uit en is dof. Nu vraag ik me af of er een dierenpension is, die hiervoor wel al het juiste middel heeft gevonden.”


Reactie van Rene Linssen van Hondenpension Limburg:
“Wij gebruiken een karcher waarin in de doseerhouder een oplossing met water en chloor zit. Hier spuiten wij de kennels mee in. (alle honden zijn dan buiten). Laten intrekken en daarna uitspuiten en uittrekken. Daarna hebben wij een emmer met heet water met daarin wederom scheut chloor en allesreiniger. Dan gebruiken wij een soort swiffer, waarmee wij de muren en vloeren van 70 kennels nog eens nawrijven. Vrij arbeidsintensief, maar Ik heb ook nog geen betere methode/snellere gevonden. (Onze kennels zijn volledig betegeld)”

Reactie van Dierenpension Patmos:
“Wij hebben ook diverse middelen gebruikt. Ecologische, chemische middelen, allemaal met mooie resultaten (en mooie prijzen;-)) volgens de woorden van de verkopers, maar praktijk is helaas hetzelfde als in de gestelde vraag. Wanneer we de voer- en drinkbakken schoonmaakten met de ecologische middelen, was 50% van de honden aan de diarree. We gebruiken nu gewone groene afwasmiddel voor zowel  de bakken als voor de wanden. Huidsmeer, vetaanslag van de vacht, modder van de poten, kwijl... alles gaat hiermee weg. Stukken goedkoper en overal verkrijgbaar. Om eventuele vieze luchtjes tegen te gaan gebruiken we citronella (witte fles met gele en groene letters) te koop in de supermarkt of nog goedkoper bij de Action. Mensen vinden het altijd erg netjes en fris bij ons, en dat vinden we hier erg belangrijk. Als desinfectie gebruiken we halamit. Voor groene aanslag azijn of de hogedruk met alleen water.”

Reactie van Coby Boer-Ernst van Dierenpension Gastelsveer:
Ik begrijp heel goed waar Hester tegenaan loopt. Ook wij hadden daar grote problemen mee. Van alles geprobeerd. Elke keer als er een vertegenwoordiger kwam, moest ik al lachen. Hij moest van mij dan een demonstratie geven en dat werd steeds een desillusie, zeker voor hem.  Maar met een bakje koffie hielp ik hem weer er door heen. Altijd wel gelachen met ze.
 
In al die jaren is het niemand gelukt, totdat zo’n 8 jaar geleden er een vertegenwoordiger kwam en mij liet verbazen. Hij had het product zelf ontwikkeld/uitgevonden. Je kunt er alles mee schoonmaken, maar je moet het wel met de hand doen: doekje/spons/bezem. Maar je krijg het schoon en dan is het een kwestie van schoonhouden met Glorix blauw xxl pack met parfum.

Ik geef een voorbeeld: Ik had mijn auto geparkeerd want de volgende morgen moest ik even weg. Nou dat was schrikken: mijn auto was een en al hars. Ik had hem onder de boom gezet en het had die nacht flink gewaaid. Laten schoonmaken door een bedrijf was duur, maar zo rondrijden was ook geen optie. Ik was zo boos op mezelf en de boom! Ik heb een emmer warm water gepakt ‘Y-5’ erbij en ben begonnen. Na uren had ik de auto schoon en ik heb nog nooit z’n mooie auto gehad. Dus als ik het over ‘Y-5’ heb moet ik altijd lachen. Het heet ‘Y-5’ ontvetter en reiniger, verkrijgbaar in een spuitfles. Ik hoop dat je er net zoveel plezier aan beleeft als ik!

Adres: Michielsen- Zwart Venlaan 1
2920 Kalmthout.
Tel: 0475-578314


Tips en suggesties zijn overigens nog steeds welkom op info@dibevo.nl. Nieuwe reacties plaatsen we op deze pagina.