19 januari 2011 | Dossier:

Risicoscan blijft gratis voor Dibevo-leden

De ervaring leert dat veel ondernemers ervan overtuigd zijn dat alles goed geregeld is, maar dat ze nog behoorlijk wat risico’s over het hoofd zien. Dat is op zich niet zo vreemd want er is specialistische kennis nodig om deze risico’s in kaart te brengen. De Risicoscan blijkt daarvoor een prima methode.

Persoonlijke ervaring

Dat was ook de ervaring van Dirk Korevaar van Dierenspeciaalzaak De Aalscholver. Hij had eind vorig jaar zijn Risicoscan en Dibevo vroeg hem hoe hij dat had ervaren. “Het zet je weer op scherp”, was zijn eerste reactie. “Op de Dibevo-Vakbeurs maakte ik een praatje met een van de adviseurs van Dibevo Risk. Hij vertelde me over het nut van een Risicoscan en stelde voor om mijn bedrijf gratis en vrijblijvend door te lichten. En ik dacht: waarom niet”.

Goudvis

Geen standaardpraatje

“Het gaat mij niet eens om de prijs. Ik vind het veel belangrijker dat er een vangnet is voor als er iets fout gaat. De adviseur heeft m’n hele bedrijf nagekeken en zag onder andere dat er niets geregeld was voor mijn aquarium. Ja kijk, dat vertellen de meeste verzekeraars niet in hun standaardpraatje. Dit advies was heel specifiek voor mijn situatie. En de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor mezelf is nu ook veel beter geregeld”.

Personeel

“Een van de onderwerpen in de Risicoscan gaat dieper in op personeel. Ik heb geen personeel maar ik wilde toch graag horen hoe dat zit. Ik verwacht namelijk dat er wel personeel gaat komen. Ik denk dat veel ondernemers er niet bij stil staan waar je dan mee te maken krijgt.

Stel dat er wat gebeurt, dan sla je jezelf voor de kop dat je daar niets voor geregeld hebt. Het hoeft niet eens jouw schuld te zijn dat een werknemer niet kan werken. Ook als het door een ander komt, draai je daar als werkgever voor op! Ik vond het heel goed om alles eens duidelijk uitgelegd te krijgen”