24 april 2015 | Dossier:

Shows en demonstraties tijdens Animal Event

Shows en demonstraties tijdens Animal Event

Over 2 weken, op vrijdag 8 mei, opent Animal Event met een letterlijk spetterende activiteit: de hondenduik. En daar blijft het niet bij. Er zijn tientallen shows en demonstraties te zien met uiteenlopende diersoorten, ook is er een gezellig promodorp met ruim 200 stands. Met de leukste hondentruc van Nederland, behendigheid voor paarden, een ‘glazen huis’ vol met katten én de hoofdact Pierre Fleury is er van alles te beleven.

Leukste hondentruc van Nederland

Op zaterdag 9 mei vindt tijdens Animal Event de finale van de ‘Leukste hondentruc van Nederland’ plaats. Tijdens de voorselectie van deze verkiezing worden de hondenliefhebbers en hun viervoeters beoordeeld door een deskundige jury, de beste inzendingen strijden in de finale op Animal Event.

Behendigheid voor paarden

Zussen Joyce en Jaydee de Vos laten zien wat je je paard allemaal kunt leren in vrijheid door middel van geduld en samen oefenen. Met hun trouwe viervoeters overwinnen ze allerlei obstakels die verdacht veel lijken op de hindernissen bij de honden. Horse agility vindt zijn oorsprong in Finland.

‘Glazen Huis’ vol met katten

Dit jaar biedt Animal Event een primeur voor kattenliefhebbers in de vorm van een ‘Glazen Huis’ voor katten. Het gedrag van katten in alle verschillende leeftijden kan geobserveerd worden in een door glas omringde ruimte. Het ‘Glazen Huis’ is ingericht als woonkamer, inclusief alle wenselijke attributen en speelgoed.

Animal Event vindt plaats op 8, 9 en 10 mei op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.