02 mei 2018 | Dossier: Wet- en regelgeving

Stichting AVG overbelast door stormvloed aan vragen

Stichting AVG laat weten dat het bedolven wordt onder de e-mails met vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming, ofwel de AVG. De stichting ontvangt dagelijks vele honderden vragen en reacties en daardoor is er vertraging opgetreden in de beantwoording.

Helplijn Stichting AVG overbelast

Het filteren en afhandelen kost meer tijd dan gehoopt. Er zijn inmiddels extra mensen ingezet. Zij werken met man en macht om de ontstane achterstand weg te werken. Iedereen krijgt antwoord. Stichting AVG vraagt daarom om geduld en biedt haar excuses aan voor de ontstane situatie.

Inlogproblemen

Een deel van de vragen heeft te maken met het inloggen in het AVG-programma. Deze inloggegevens zijn niet hetzelfde als de inloggegevens van de Dibevo-website. Na het invoeren van de aangekochte vouchercode op avg-programma.nl/dibevo ontvang je de inloggegevens voor het AVG-programma via e-mail. Met deze gegevens kun je vervolgens inloggen op avg-programma.nl/dibevo.

Extra hulp bij juridische vragen

Heb je specifieke juridische vragen over de AVG? Maak dan gebruik van de serviceformule die Stichting AVG heeft afgesloten met het bureau Lextone. Je koopt een serviceabonnement dat recht geeft op beantwoording van maximaal 12 vragen, op voorwaarde dat beantwoording per vraag niet langer duurt dan een kwartier. De praktijk leert dat dit in verreweg de meeste gevallen ruim voldoende is.

De juristen van Lextone kennen het AVG-programma en helpen in begrijpelijke taal. De kostprijs van het abonnement is afhankelijk van het aantal medewerkers van je organisatie. De instapprijs voor het abonnement is 25 euro. Kijk voor een overzicht van de kosten en de aanmeldpagina op https://lextone.eu/index.php/aanvragen-avg-helpdesk/