05 mei 2011 | Dossier:

Stoppen met Chipknip het overwegen waard

Keuze tussen Chipknip en pinnen

De introductie van het nieuwe pinnen is voor veel ondernemers aanleiding om kritisch te kijken naar Chipknip. Als Chipknip actief is op de betaalpas, krijgen klanten bij het pinnen een extra keuze op de betaalautomaat. Een tussenstap die leidt tot extra vertraging en verwarring bij klanten. Veel winkeliers zijn die stap liever kwijt en grijpen het invoeren van het nieuwe pinnen aan om de acceptatie van Chipknip te beëindigen. Wellicht is het stoppen met Chipknip ook voor u een overweging waard. U voorkomt daarmee onnodig tijdverlies aan de kassa.

Chipknip uit contract én van de automaat

Het stoppen met Chipknip vergt twee acties: de bank moet uw contract voor Chipknip beëindigen en u dient Chipknip te verwijderen van de betaalautomaat. U kunt Chipknip zelf verwijderen of deactiveren, maar ook de serviceleverancier van de betaalautomaat kan dit regelen tijdens de reguliere, maandelijkse software-update.

Bij sommige banken maakt Chipknip overigens al geen onderdeel meer uit van de nieuwe contracten die ontwikkeld zijn voor het nieuwe pinnen.