11 oktober 2016 | Dossier: Promotie

Strijd om titel Dierenspeciaalzaak van het jaar 2016 barst los

De jury van de jaarlijks terugkerende verkiezing Dierenspeciaalzaak van het jaar heeft vorige week uit 21 genomineerde dierenspeciaalzaken 5 winkels in Nederland tot finalist benoemd. Ook dit jaar zijn we er trots op dat alle finalisten Dibevo-lid zijn!

Dierenspeciaalzaak van het jaar 2016

De finalisten zijn:

  • Dobey Haspels uit Nieuwegein
  • Faunaland Van Grootel uit Horst
  • Dierenspeciaalzaak Hoodie uit Waddinxveen
  • Dierenspeciaalzaak Molenkamp uit Zelhem
  • Animal Center uit Kaatsheuvel

Studenten van Groenhorst Barneveld en Aeres Hogeschool Dronten bezochten afgelopen maand de 21 geselecteerde winkels en brachten verslag uit aan de jury. De jury beoordeelde onder andere op het onderscheidend vermogen van de winkel, klantgerichtheid en klantvriendelijkheid, deskundigheid personeel, aanbod aan producten en diensten, huisvesting en verzorging van de dieren.

Jury-bezoek aan finalisten

Uiteraard wil de jury deze winkels ook met eigen ogen bekijken. De finalisten ontvangen daarom binnenkort bezoek van de jury, bestaande uit Frans van Knapen (hoogleraar en Nederlands Diergeneeskundige), Gertwim de Haas (directeur Groenhorst Barneveld), Manon de Kort (docent HAS Hogeschool), en vertegenwoordigers van de winnende dierenspeciaalzaken in 2015, Jan Westhoff (Dierenspeciaalzaak De Boer Dier & Ruiter) en Paul Meevis (Faunaland Meevis).

Bekendmaking Dierenspeciaalzaak van het jaar

Tijdens de Dibevo-vakdagen op 31 oktober a.s. maakt de jury bekend welke van de bezochte finalisten tot Dierenspeciaalzaak van het jaar 2016 is gekozen.

Initiatiefnemers verkiezing

Initiatiefnemers van verkiezing Dierenspeciaalzaak van het jaar zijn Stichting Animal Event, HAS Hogeschool en Groenhorst Barneveld. Branchevereniging Dibevo faciliteert de verkiezing door de organisatie van de finale op 31 oktober a.s. Doel van deze verkiezing is om een bijdrage te leveren aan de bevordering van goed ondernemerschap in de dierensector.

Op de Facebookpagina van de verkiezing zijn alle ontwikkelingen te volgen.