16 april 2024 | Dossier: Kennisdagen,

Tips & tricks over personeelsbeheer: kom naar de Dibevo-kennisavond

Het hebben van personeel levert jou als werkgever regelmatig vragen of zelfs kopzorgen op. Van alle ledenvragen die bij Dibevo binnenkomen, gaan veruit de meeste over personeel. Vandaar ook dat een Chinese uitspraak luidt: ‘Ik wens je veel personeel’ en da’s dan niet positief bedoeld! ‘Personeel’ blijkt voor veel werkgevers een lastig en complex onderwerp dat ook nog eens continu verandert. Reden genoeg voor Dibevo om in mei en juni een kennisavond te organiseren die volledig is gewijd aan het complexe landschap van personeelsbeheer.

Kennisavond personeel

Om je een indruk te geven van de personeelsvragen van het laatste half jaar: generatie Z, generatiekloof, bemoeizuchtige ouders, arbeidsethos, arbeidsmarktkrapte, loonontwikkeling, smartphonegebruik, werkuren, contractsoort, cao, ziekte, mantelzorg, ontslag, einde dienstverband. En dit is nog maar een kleine opsomming van de onderwerpen!

Wat kun je verwachten?

Tijdens de kennisavond neemt ‘onze’ Henk van Houwelingen je mee op een leerzame reis door de meest cruciale aspecten van personeelsbeheer. Verwacht een leuke dynamische avond waarin we tal van ‘lastige’ onderwerpen die je kunt tegenkomen bij het managen van personeel zullen behandelen. Van het navigeren door de regelgeving tot het effectief omgaan met verzuim. We behandelen alle essentiële onderwerpen die je nodig hebt om succesvol te zijn in je rol.

Bovendien bieden we volop gelegenheid voor interactie, zodat je al je vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en daarmee ook kunt leren van je mededeelnemers. Sta je nu al voor uitdagingen rond het aannemen van een nieuwe werknemer, ziekteverzuim of gesprekken over lonen? Dan mag je deze kennisavond niet missen.

Stel je vragen van tevoren

Over personeel valt zo veel te vertellen dat het onmogelijk is om alle onderwerpen diepgaand te behandelen. Als je er toch zeker van wilt zijn dat er zaken worden behandeld die voor jou belangrijk zijn, lever dan je vragen vooraf aan via het aanmeldformulier.

Henk van Houwelingen

Over de spreker

Voor wie het nog niet weet: Henk van Houwelingen is secretaris bij Dibevo en helpt Dibevo-leden al jaren met de meest uiteenlopende praktijkproblemen op het gebied van wet- en regelgeving.

Voor alle ledengroepen

De kennisavond is gericht op alle ledengroepen die te maken hebben met personeel of personeel willen aannemen. Of je nu een beginnende ondernemer bent of iemand die al vaker met het bijltje heeft gehakt: deze kennisavond biedt voor iedereen waardevolle inzichten en praktische tips.

Data en locaties

Maandag 27 mei in Van der Valk Hotel Zwolle
Dinsdag 11 juni in Van der Valk Hotel Nuland-’s-Hertogenbosch

Programma

19.00 uur Ontvangst met koffie & thee
19.30 uur Start kennisavond
21.30 uur Sluiting