12 mei 2015 | Dossier:

Training ‘Advies geven aan hondeneigenaren’

Puppy - een klant voor het leven?

Vrijwel elke dierenspeciaalzaak verkoopt spulletjes om de eigenaar te helpen bij de opvoeding van zijn hond. Desondanks weten lang niet alle verkopers genoeg van hondengedrag om een klant goed te adviseren. En dat is jammer, want dat kan je zowel omzet kosten als het vertrouwen van je klant.

Zeker als er iemand met zijn pup je winkel binnenwandelt, is het zaak om hem zó verbluffend goed te helpen dat het een ‘klant voor het leven’ wordt. Maar al te vaak groeit die gezellige kleine pup uit tot een ongeleid projectiel dat niet luistert, het interieur verbouwt en niet zindelijk wordt. Alles draait dus om de juiste voorbereiding en begeleiding, twee punten waar een dierenspeciaalzaak een ongelooflijk belangrijke rol bij kan spelen.

De training

Maar welk advies kun je (nieuwe) hondeneigenaren het beste geven en hoe doseer je alle tips en trucs zodat de klant de bomen door het bos blijft zien? Tijdens de kennisdag ‘Advies geven aan hondeneigenaren’ verplaatsen we ons opnieuw in de klant.

Wat zijn de fases die een opgroeiende hond doormaakt en hoe moet de eigenaar daar rekening mee houden? Hoe kun je daar als verkoper op inspringen en welke praktische adviezen kun je in de ‘opgroeimaanden’ geven? Daarbij bespreken we ook zaken als de invloed van ras- en ouderdieren, de puppytraining en het vervolg daarop.

De cursusleider

Lenny JelsmaJe cursusleider is Lenny Jelsma die niet alleen dierenarts is, maar ook gedragsdeskundige. Ze heeft veel ervaring met het opvoeden van honden en het beïnvloeden van gedrag van mensen.

Die combinatie maakt haar bij uitstek geschikt als docent op deze trainingsmiddag! Jelsma heeft een grote passie voor mensen die huisdieren hebben of die werken in de huisdierenbranche of zoals ze zelf zegt: “Een van de mooiste dingen is om (toekomstige) huisdiereigenaren te helpen om te werken aan een goede relatie met hun huisdier.”

Datum en locatie

Donderdag 4 juni bij het Huisdier Kennis Instituut in Bunnik.

Programma

13.00 uur    Ontvangst met koffie & thee
13.30 uur    Start workshop
17.00 uur    Afsluiting

Voor wie?

Verkopers in dierenspeciaalzaken en tuincentra met dierenafdeling. Pensionhouders, trimsalons en hondenuitlaatservices die meer over hondenopvoeding willen weten, zijn ook van harte welkom.

Certificaat

Aan het einde van de scholingsdag ontvang je een certificaat van deelname.