07 september 2017 | Dossier: Ledennieuws

Vierde verhuizing Firma Heems sinds 1822

‘Welkom bij de oudste en nieuwste dierenspeciaalzaak van Nederland’. Dat waren de openingswoorden van de speech die Frans Heems afstak bij de opening van de nieuwe huisvesting. Het 195 jaar bestaande familiebedrijf Firma Heems sinds 1822 is voor de vierde keer verhuisd. De opening van het nieuwe pand vond plaats op woensdag 6 september in Heemstede.

Heems sinds 1822 verhuisd

Onder de vele aanwezigen bevond zich ook Dibevo-voorzitter Joost de Jongh. Hij was onder de indruk van het bedrijf dat was neergezet door de familie. Joost de Jongh: “Firma Heems sinds 1822 heeft regionaal gezien een heel belangrijke aquaristieke poot. En aquaristiek heeft nu eenmaal mijn persoonlijke interesse. De rondleiding ‘achter de schermen’ gaf mij een goed beeld van de vele aquaria waar een prachtig technisch hoogstandje was geleverd. Het is een prachtig bedrijf dat laat zien dat het nog steeds heel goed mogelijk is om met een aan alle eisen van deze tijd beantwoordende inrichting een bedrijf met een ziel neer te zetten.”

Met een mooi interview in het Haarlems Dagblad en de huis aan huis verspreiding van een speciale Heems-Krant in een heel groot gebied, maakte het feest compleet. In een van de komende nummers van het Dibevo-Vakblad zal nog een interview verschijnen met de gebroeders Heems. Op de foto hierboven staat links Frans en rechts Jos.

Predicaat hofleverancier

Firma Heems sinds 1822 draagt het predicaat hofleverancier; het enige Dibevo-lid met deze onderscheiding.