03 februari 2017 | Dossier: Klanten, Promotie

Zet je tanden in de Maand van de Gebitsverzorging

‘Mijn kat stinkt uit zijn bek’. Dit is misschien wel een veelvoorkomende uitspraak van je klanten. De kans bestaat dat het dier gebitsproblemen heeft doordat tandplak is omgezet in tandsteen. De maand februari staat in het teken van gebitsverzorging bij honden en katten. Haak hierop in en informeer je klant over de problemen die door tandplak en tandsteen kunnen ontstaan.

Maand van de Gebitscontrole

Gevaar

Tandplak lijkt zo onschuldig, maar heeft grote gevolgen. Tandplak zet zich binnen 24 uur om naar tandsteen. Zowel tandplak als tandsteen veroorzaken ontstoken tandvlees. Na een tijd kan dit leiden tot ernstige klachten zoals verlies van tanden en kiezen. Uiteindelijk kunnen zelfs ontstekingen aan de vitale organen ontstaan.

Bied oplossingen

Als het gebitsprobleem vergevorderd is, zal je klant eerst een bezoekje moeten brengen bij de dierenarts om het tandsteen te verwijderen. Je zou met de dierenarts in de buurt een samenwerking aan kunnen gaan. Tandplak is een terugkerend probleem, maar de aanslag is te verminderen door juiste voeding, kauwsticks, flosstouw of het aanleren van het gebruik van een tandenborstel. En hiervoor komen klanten bij jou in de winkel terecht.

Vragen

Wil je meer weten over tandplak, tandsteen en de gevolgen hiervan, dan kun je als Dibevo-lid altijd in contact komen met Dibevo-dierenarts Stijn Peters.