Info voor exposanten

Dibevo University, zo heet het nieuwe evenement dat Dibevo op 7 en 8 oktober 2018 organiseert voor professionals in de huisdierenbranche. Dibevo University is een kennis- en productevent dat deelnemers gegarandeerd naar een hoger level tilt op het gebied van ondernemerschap, klantenbinding, klantcontact, trends en toekomstvisie. Een event dat inspiratie en energie geeft en dat voor een boost kan zorgen in de contacten tussen leveranciers en afnemers.

Hart van Holland in Nijkerk

Waarom Dibevo University?

Sinds 2015 organiseert Dibevo in alle oneven jaartallen een vakbeurs waarbij de focus ligt op producten. In die jaren is er namelijk geen Interzoo en Anido zodat er alle ruimte is voor een Nederlandse beurs. In de even jaartallen ligt de focus op kennis in de ruimste zin van het woord. Kennis over onderwerpen als klantenbinding en branchetrends, maar ook productkennis.

En kennis is hard nodig, want hoe lang retailers ook in het vak zitten: in verleden behaalde resultaten bieden anno 2018 werkelijk geen enkele garantie voor de toekomst. Ondernemers moeten permanent op het puntje van hun stoel zitten om snel te kunnen schakelen. En dan kun je maar beter weten wat er speelt en wat de klant van je verlangt.

Wat moet ik me daarbij voorstellen?

In 2016 zijn we voorzichtig met het kennis-concept gestart in een experimentele setting. Met die ervaring in het achterhoofd hebben we het concept verder aangescherpt tot Dibevo University, een evenement dat bezoekers inspiratie en energie geeft om met nieuwe kracht te ondernemen. Dibevo University bestaat uit een uitgebreide productcampus, een collegezaal en een bibliotheek, compleet met lange leestafels en zithoeken met Chesterfield-banken.

Voor die collegezaal hebben we 3 belachelijk goede sprekers geboekt die gedurende de aanloop naar Dibevo University steeds vaker van zich zullen laten horen en ondernemers uitdagen om toch vooral de University te bezoeken. Hun boodschap laat niets aan duidelijkheid te wensen over: wie ook maar enigszins serieus met zijn vak in de huisdierenbranche bezig is, wordt verwacht op Dibevo University. Zo simpel is het.

Dibevo University - plattegrond

Direct inschrijven    Bekijk de live plattegrond

Wie zijn die sprekers?

Dat gaan we nu onthullen! In plaats van een veelheid aan lezingen in te plannen, hebben we gekozen voor 3 topsprekers die elk een uur zullen doceren in de collegezaal. Onderwerpen gaan van dagelijkse zaken als ‘de nummer 1-manier om klanten te binden’ tot een toekomstvisie op de huisdierenbranche van 2030. Met zorg hebben we 3 sprekers geselecteerd die als geen ander in staat zijn om bezoekers met hun verhaal te inspireren en in te haken op de ontwikkelingen in onze branche. We stellen ze hieronder aan je voor.

Topspreker 1: JOS BURGERS
Het motto van Jos Burgers is: ‘Alles wat je geeft, krijg je (ooit) terug’. Jos Burgers kent onze branche heel goed: hij schreef er 2 boeken over (Hondenbrokken en De Wet van Snuf) en was ooit spreker op 2 ledenvergaderingen van Dibevo waarbij het publiek laaiend enthousiast was. Burgers’ humor is zeer aanstekelijk, maar ondertussen zet hij je wel aan het denken over je bedrijfsvoering.


Topspreker 2: AD VAN BEEK
Heeft de winkel nog toekomst? Natuurlijk, vindt retaildeskundige Ad van Beek. Als je maar contact durft te maken met je klant. Écht contact. Van Beek is geen onbekende in onze branche. Hij verzorgde al eerder een zeer sucecsvolle training tijdens de Dibevo-Vakbeurs waar hij eye-opener na eye-opener presenteerde. Als voorbereiding van zijn lezing tijdens Dibevo University gaat Van Beek een aantal dierenspeciaalzaken en dierenpensions bezoeken.


Topspreker 3: RUUD VELTENAAR
Met een gemiddelde score van 9.1 voor inhoud en performance en bijna 250 lezingen per jaar, behoort Ruud Veltenaar tot de best beoordeelde en meest gevraagde sprekers in Nederland. Als internationaal trendwatcher en friskijker biedt Veltenaar een inkijk op de toekomst en de volgende fase in onze beschaving. Wat zijn de gevolgen van alle trends voor welvaart en (dieren)welzijn? Wat betekent dit voor ons werk en leven? Hoe ziet de wereld er uit in 2025? En wat voor soort ondernemerschap hebben we dan nodig?

 

De productcampus

Wij verwachten dat deze 3 topsprekers niet alleen een behoorlijke aanzuigende werking hebben op het bezoekersaantal van Dibevo University, maar ook dat de lezingen zelf de bezoekers zodanig inspireren en energie geven dat ze na elke lezing klaar zijn voor de ‘next step’: de productcampus. Want hoe je het wendt of keert: alle inspiratie moet zich uiteindelijk vertalen in een nieuw elan om te ondernemen. En dat ondernemen draait om klanten, producten én omzet draaien. De sprekers zullen in hun lezingen regelmatig refereren naar de productcampus van Dibevo University.

Slimme selectie
Wij zien de productcampus als een slimme selectie van producten die inhaakt op de nieuwe inzichten van bezoekers. Wat is ervoor nodig om een product te laten slagen in de winkel? Hoe presenteer je die producten op een onderscheidende manier en wat kun je vertellen over de inhoud of werking? Welke sfeer past goed bij het product en is er een manier om het overtuigend te demonstreren aan huisdierbezitters? Zit er een verhaal achter een product dat als je als verkoopargument kan gebruiken? Dat laatste is niet onbelangrijk, want rechttoe-rechtaan-reclame zonder verhaal of visie verkoopt steeds lastiger.

Verhaal is misschien een abstract begrip. Laten we zeggen dat het ook het overbrengen van boodschap kan zijn waarmee je de bezoeker intrigeert of vermaakt. In elk product zit een verhaal. Zelfs in iets dagelijks als melk.


En dat zo’n verhaal ook heel humoristisch en praktisch kan zijn, bewees Domino’s Pizza een paar jaar geleden. Het bedrijf wilde verduurzamen en besloot daarom de pizza’s met elektrische scooters te bezorgen. Het lastige was dat niemand de scooters zag aankomen. Totdat iemand op het idee kwam om een bandje in te spreken en dat als ‘alternatief motorgeluid’ af te spelen. Met dit als resultaat:


Nog één voorbeeld: Google. Een technische zoekmachine waar ogenschijnlijk geen verhaal en geen greintje emotie zit. De volgende video bewijst het tegendeel:


De productcampus is daarmee géén Dibevo-Vakbeurs met een uitstalling van de volledige productlijn. Het overgrote deel van de Dibevo-leden heeft immers de wens uitgesproken om de Dibevo-Vakbeurs tweejaarlijks te houden. Om te voorkomen dat Dibevo University stiekem toch op een reguliere vakbeurs gaat lijken, kan elke leverancier maximaal 12 units (met exact dezelfde uitstraling) huren van 3 x 4 meter. Wat overigens niet wil zeggen dat er geen producten verkocht mogen worden in de stands. Als organisatie hopen we dat exposanten een insteek hanteren die duidelijk verschilt van de standinrichting op een reguliere vakbeurs. Maak het verschil!

Standaard standbouw

Op de productcampus is uitsluitend standaard standbouw beschikbaar in een vernieuwde opzet. Om een open sfeer te creëren stopt de scheidingswand tussen twee stands een meter voor het gangpad (zie de impressie hieronder).

Impressie units Dibevo University

Elke stand van 3 x 4 meter wordt geleverd met:
• één triospot (is bij te draaien om objecten uit te lichten)
• stroompunt (220 V) (wandcontactdoos met drie aansluitingen)
• vermelding bedrijfsnaam (geen logo) op een bord boven de stand

• twee exposantenpassen per dag
• voor twee personen een standhouderslunch
• voor twee personen een exposantenborrel

Tarieven

   Ledenprijs  Niet-ledenprijs
Rijstands € 2.750 € 3.750
Hoekstands € 3.250 € 4.250

Inschrijven

Inschrijving voor de productcampus is dit jaar volledig geautomatiseerd. In de exposantenportal kun je meteen de gewenste stands op de gewenste locatie aanklikken, vastleggen en bestellen. Hiervoor geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Voorkom teleurstellingen en boek tijdig je stand(s). De ruimte is beperkt en vol = vol!

Direct inschrijven    Bekijk de live plattegrond

Heb je vragen over de productcampus? Kijk dan eerst op de pagina ‘Antwoorden op exposantenvragen’. Toch een andere vraag? Neem dan contact op met de University-organisatie via university@dibevo.nl.

Programma Dibevo University

9.00 – 10.00 uur Ontvangst in Dibevo-lounge
10.00 – 11.00 uur Spreker: Jos Burgers (zondag) / Ad van Beek (maandag)
Vanaf 11.00 uur Productcampus geopend
13.00 – 14.00 uur Spreker: Ruud Veltenaar
16.00 – 17.00 uur Spreker: Ad van Beek (zondag) / Jos Burgers (maandag)
17.00 – 18.00 uur Happy Hour met een gratis hapje en drankje

De productcampus blijft gesloten voor bezoekers tot 11.00 uur. Daarna is de campus doorlopend geopend. Voor exposanten is er tijdens de lezing 13.00 uur een volledig verzorgde lunch beschikbaar op het cateringplein, en tijdens de lezing van 16.00 uur een exposantenborrel. Zowel lunch als borrel zijn ingebrepen in standprijs.

Het Happy Hour is speciaal in het leven geroepen om bezoekers zo lang mogelijk op het University-terrein te houden. Tijdens het laatste uur van de dag serveren we voor elke bezoeker een gratis hapje en drankje. Een prima reden dus om wat langer te blijven (na)praten met exposanten.

Openingstijden productcampus
zondag 7 oktober: 11.00 – 18.00 uur
maandag 8 oktober: 11.00 – 18.00 uur

De Bibliotheek

Wat is een universiteit zonder bibliotheek? Niets toch? Daarom is een deel van Dibevo University ingericht als Kennisplein met boeken, brancheinfo, lange leestafels, lekkere zitbanken en de catering voor koffie en thee binnen handbereik. Dit alles uiteraard in University-stijl. Een ideale plek om bij te praten met collega’s of gewoon even uit te rusten.

Dibevo University - bibliotheek

Zoals de plannen er nu bijliggen, krijgen bezoekers in de bibliotheek de mogelijkheid om te checken of ze zonder bijscholingscursus examen kunnen doen voor een vakbekwaamheids­diploma/­certificaat voor een bepaalde diergroep.

Collegegelden

Niet eerder was collegegeld zo goedkoop! Voor Dibevo-leden zijn de eerste twee toegangskaarten gratis. Extra toegangskaarten voor leden kosten 15 euro (incl. btw). Voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs 35 euro aan de deur en 25 euro bij voorregistratie. Dit zijn zeer bescheiden prijzen die huisdierprofessionals geen strobreed in de weg legt om de University te bezoeken.

Reageer snel!

De ervaring leert dat er na opening van de inschrijving een ware ‘run’ is op standruimte. Let er bij boeken van standruimte op dat het bestelproces volledig wordt afgerond. Halve bestellingen worden binnen een halfuur opgeschoond en komen daarmee te vervallen. Voorkom teleurstellingen en boek tijdig. De ruimte is beperkt en vol = vol!

Direct inschrijven    Bekijk de live plattegrond

Heb je vragen over de productcampus? Kijk dan eerst op de pagina ‘Antwoorden op exposantenvragen’. Toch een andere vraag? Neem dan contact op met de University-organisatie via university@dibevo.nl.

Openingstijden

Zondag 7 oktober: 10.00 – 18.00 uur
Maandag 8 oktober: 10.00 – 18.00 uur

Dibevo-University start op beide dagen om 10.00 uur met een college. Om 11.00 uur gaan de deuren open naar de productcampus.

Locatie

Hart van Holland
Berencamperweg 12
3861 MC Nijkerk

Direct inschrijven?

Weet je precies wat je wilt en heb je geen tijd te verliezen? Dan is dit de kortste route naar de inschrijfpagina!

Nu inschrijven