Omdat je geen freerider wil zijn

“Zonder mijn lidmaatschap zorgen jullie toch wel voor collectieve belangenbehartiging.” Zullen we je eens wat zeggen: dat klopt. Dibevo steekt veel tijd en aandacht in activiteiten om de sector als geheel gezond te houden en dat doen we onder andere met een stevige lobby in Den Haag en Brussel. Het vervelende is dat je met zo’n het-gebeurt-toch-wel-als-ik-geen-lid-ben-instelling feitelijk teert op de portemonnee van je collega-ondernemers.

Yes, we can

Anders gezegd: als iedereen louter zijn eigen belang nastreeft, dan kan een brancheorganisatie niet functioneren. En dat zou weer tot gevolg hebben dat er geen enkele tegendruk is als de politiek in Den Haag of Brussel weer iets bedenkt dat onze branche en dus ook jouw bedrijf direct schaadt. En dat gevaar ligt werkelijk continu op de loer. Om een voorbeeld te noemen: dat er op dit moment zo veel (zoog)diersoorten op de positieflijst staan, is puur en alleen te danken aan de voortdurende lobby van Dibevo op dit punt. Zouden we dat niet doen, dan is het nog maar de vraag of fabrikanten, groothandels, dierenspeciaalzaken en alle andere bedrijven in de branche nog de omzet halen die ze nu halen. Stel het effect maar eens voor als er een volledige diergroep weg zou vallen: geen dieren, geen voeders, geen benodigdheden en geen accessoires.

Een eerlijke boterham

Maar wat moet je nu met dit verhaal? Op zich niets. We willen het je alleen even meegeven. We vragen geen dankbaarheid of een mooie stempel. Het gaat ook absoluut niet om ons, als brancheorganisatie, maar om alle bedrijven die een boterham willen verdienen in deze prachtige branche. Een eerlijke boterham welteverstaan.
 

Oké, maak mij lid!   Ik wil eerst nog wat meer info opvragen