Omdat je moet weten wat er speelt

Logisch, zou je denken. Maar je moest eens weten hoe vaak we ondernemers (geen lid) tegenkomen die geen weet hebben van de meest essentiële brancheinformatie. Hoe moet je bedrijf dan in vredesnaam goed kunnen draaien?

Weten wat er speelt...

Weet jij bijvoorbeeld wat je moet doen als:

  • de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op bezoek komt voor een steekproef?
  • de RVO bij je aanklopt met de mededeling dat je een UBN-nummer moet hebben?
  • een hondeneigenaar zijn dier naar je pension brengt die een jaar geleden een titerbepaling heeft gehad?
  • een land je diertransport weigert omdat het gezondheidscertificaat zogenaamd niet meer voldoet?
  • een medewerker een ongeluk krijgt in je bedrijf zonder dat je een digitale RI&E hebt?
  • je medewerker zich vlak voor zijn ontslag plots ziek meldt via een Whatsapp?
  • er plotseling een stroom negatieve berichten over je bedrijf verschijnt op social media?
  • een klant op luide toon zijn ongenoegen uitspreekt over de dienst of het product dat je hebt geleverd/verkocht?

Leden voor het leven

Kortom: het is handig als je je voorbereidt op lastige situaties en je ondernemerskennis op peil houdt. Want geloof ons: de ontwikkelingen gaan té snel en er verandert té veel om de boel op zijn beloop te laten. Dibevo is een betrouwbare bron en informeert je niet alleen via deze website, een  bijna wekelijkse nieuwsbrief, social media en een vakblad, maar ook persoonlijk via telefoon, e-mail en face-to-face. Dat soort één-op-één-gesprekken worden steeds zeldzamer in de wereld van brancheorganisaties, maar bij Dibevo gaan we helemaal voor persoonlijke ondersteuning. En zit je opeens met een acuut probleem dat om onmiddellijke actie vraagt, dan helpen wij je. Meteen. En goed.

Leden die we hebben geholpen met bijvoorbeeld bijtincidenten, bizarre bestemmingsplannen of problemen met gezondheidscertificaten (we doen maar even een greep) hebben één belangrijke overeenkomst: ze zijn lid voor het leven. Waarom? Omdat ze in één klap het belang van een brancheorganisatie begrijpen. En dat verklaart weer waarom we een grote groep leden hebben die 25 jaar of nog langer (tot 80 jaar!) lid zijn.

Mensen bij elkaar brengen

Maar er is nog een informatiebron die je niet mag uitvlakken als je wilt weten wat er speelt. Want hoe fijn is het als je als pension uit Appelscha even in de keuken kunt kijken (letterlijk!) van een collega-pension in Goes? Of dat een dierenspeciaalzaak uit Nijkerk even kan bijpraten met een collega uit een dorp met dezelfde grootte? Of dat leveranciers (groot en klein) van elkaar kunnen leren en de laatste stand van zaken met elkaar kunnen bespreken? Elk jaar regelen wij vele contactmomenten in de vorm van kennisdagen, themabijeenkomsten en een evenement als de Dibevo-Vakbeurs of Dibevo University. Zodat je niet alleen extra kennis opdoet, maar ook weet wat er speelt bij je collega’s.
 

Oké, maak mij lid!   Ik wil eerst nog wat meer info opvragen