Dibevo-team

Dibevo is een organisatie met korte lijnen en échte mensen. Daarnaast ondersteunt Dibevo ook andere huisdierorganisaties, zoals de Algemene Belangenvereniging voor het Huisdier­toiletteer­bedrijf (ABHB), Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) en Ornamental Fish International (OFI). Maar wie zijn nu die mensen dit allemaal doen? We stellen hen graag aan je voor.Gijs van den Assum

voorzitter

Sinds 1 januari 2021 heeft Dibevo een nieuwe voorzitter. Gijs van den Assum is – zoals hij zelf zegt – in hart en ziel een verbinder die graag mensen (leden!) helpt om problemen op te lossen. Niet door eindeloos te praten, maar gewoon door aan te pakken zonder kapsones. Net zoals hij dat deed in zijn vorige functies als advocaat (tot 2020 het vaste advocatenkantoor van Dibevo) en lid van de Dibevo Geschillencommissie Gezelschapsdierensector. Gijs is dus zeker geen onbekende in onze branche. En ook al zie je hem misschien niet meteen in levende lijve: als voorzitter zie en hoor je hem regelmatig in tijdschriften, dagbladen, en tv- en radioprogramma’s.

 Henk van Houwelingen
Henk van Houwelingen

secretaris

“Ik ben blij dat ik eindelijk Henk van Houwelingen heb ontmoet”, schreef een vakbeursbezoeker in de afsluitende enquête. En dat is veelzeggend. Inmiddels heeft een flink aantal leden kennisgemaakt met Henks hulpvaardige handelen bij lastige problemen. Soms kunnen de emoties hoog oplopen, en Henk begrijpt dat als ondernemerszoon helemaal. Dat begrip en zijn stappenplan om eruit te komen, is de reden dat veel leden met Henk ‘weglopen’ zoals dat heet. Behalve dat hij leden adviseert, heeft Henk een vaste plaats in veel stuurgroepen en overlegorganen en het is niet toevallig dat hij daarvoor vaak in Den Haag of Brussel te vinden is. Zijn gesprekspartners weten inmiddels dat hij niet met alles genoegen neemt en zich al helemaal niet gek laat maken: het belang van Dibevo-leden staat immers altijd voorop.

 Janny Freriks
Janny Freriks

manager projecten en verenigingsbureau

Aan een half woord genoeg hebben. Die uitdrukking hoor je vaak, maar op Janny is hij exact van toepassing. Ze heeft – misschien wel mede dankzij haar ervaring in horeca-management – een feilloze antenne voor non-verbale en onderhuidse signalen. En het mooie is dat ze die niet voor kennisgeving aanneemt, maar er gelijk naar handelt. Alleen in een heldere lucht kun je goed werken, vindt Janny en geef haar eens ongelijk. Janny zorgt ervoor dat de interne organisatie van het verenigingsbureau op rolletjes loopt en heeft daarnaast de organisatie van ons jaarlijkse megaproject: de Dibevo-Vakbeurs/Dibevo University onder haar hoede. Een kluif die mensen weleens wat onderschatten. Daarnaast organiseert ze de Dibevo-kennisdagen, -trainingen, -themabijeenkomsten en workshops, begeleidt ze samen met Alex bedrijven die advertenties willen plaatsen in het Dibevo-Vakblad.

 Gerrit Hofstra
Gerrit Hofstra

adjunct-secretaris wet- en regelgeving levende dieren en planten

Iemand die overal een antwoord op weet, wordt vaak een ‘lopende encyclopedie’ genoemd. Stel dat je zo iemand kent, dan kunnen we je nu al melden dat zijn/haar kennis in het niet valt bij ‘onze’ Gerrit Hofstra. Wij hebben wel een idee hoe dat komt: terwijl veel mensen hun tijd verdoen voor de tv, spijkert Gerrit zijn kennis bij met online of offline vakliteratuur. Hij kan ook geen tv kijken want hij heeft er simpelweg geen! Misschien is dat wel een van de redenen dat hij zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een expert op het gebied van reptielen, amfibieën, (exotische) zoogdieren, vissen en vogels. Met al zijn parate kennis over dieren en wet- en regelgeving is hij de man bij uitstek om leden bij te staan met import- en exportvragen en Dibevo te vertegenwoordigen in Den Haag en Brussel.

 Janine Verschure
Janine Verschure

redacteur Dibevo-Vakblad

Janine is degene van het Dibevo-team die misschien wel het meeste van de branche ziet. Logisch, want ze maakt veel reportages en interviews voor het Dibevo-Vakblad. Ze reist met auto (of motor!) naar welke windstreek dan ook om verslag te doen van een bijzondere onderneming of gebeurtenis. Geen wonder ook dat mensen haar graag zien verschijnen en nee, dat is niet alleen om haar mooie lokken want Janine verstaat de kunst om van elk onderwerp een leuk en lekker lezend verhaal te maken. Stiekem zijn we grote fan van haar korte en vaak humoristische stukjes die ze over de vakbeurs schrijft. We zeggen weleens gekscherend: ‘Janine kan zelfs van vijf woorden en een hondendrol nog iets leuks maken.’ En dan maakt ze ook nog zelf alle foto’s. Echt een vakvrouw dus, die Janine.

 Petra van den Enden
Petra van den Enden

administrateur

Als je aan financiën en cijfers denkt, dan heb je niet meteen het beeld van een swingend persoon voor je, maar hoe anders is dat bij Petra! Ze zingt in twee koren en we kunnen je vertellen dat ze bij het opstellen van controles, rapportages, belastingaangiften, begrotingen en wat al niet meer ook vaak zachtjes met de muziek mee neuriet. En dat doet ze net zo loepzuiver als de financiën die ze onder haar beheer heeft. Het gaat immers om ledengeld nietwaar, dus ze wil gewoon dat alles exact tot op twee cijfers achter de komma klopt. Want Petra mag dan de vriendelijkheid zelf zijn, als het om financiën gaat moet je niet de boot met haar aanmaken: dingen die niet kloppen, moeten worden rechtgezet. En wel zo snel mogelijk!

 Yvonne Roos
Yvonne Roos

administratief medewerkster

Als er één taak is die bij een brancheorganisatie schromelijk wordt onderschat, dan is dat wel het beheer van de ledenadministratie. Vroeger ging er een briefje naar één contactpersoon, nu is er een woud van lijsten en contactpersonen nodig om iedereen zowel online als offline te bereiken. Kijk, en daar hebben wij gelukkig Yvonne voor die altijd de bomen door het bos blijft zien en tussendoor ook nog grappig is ook! Naast het beheer van de ledenadministratie beantwoordt Yvonne telefonische vragen van leden, fungeert ze als financiële rechterhand van Petra en draait diezelfde hand niet om voor welke administratieve taak dan ook. Yvonne is er zo een waarvan mensen zeggen: ‘die kun je erbij hebben!’

 Alex Sitompoel
Alex Sitompoel

accountmanager Dibevo-Vakblad

Met zijn 25 jaar ervaring is Alex gepokt en gemazeld als het gaat om advertentie-acquisitie en het adviseren van klanten over exposure, effectieve informatieoverdracht en maximale aandacht. Samen met Janny laat hij leveranciers de meerwaarde van het Dibevo-Vakblad zien en de koppeling met online advertorials op de Dibevo-website en social media-kanalen. En met succes, want dankzij Alex’ inspanningen kunnen we het blad dikker maken en daardoor dus ook meer artikelen plaatsen en meer informatie geven. Ondertussen heeft Alex ook steeds meer feeling gekregen met de huisdierenbranche. Sterker nog: onlangs fluisterde hij nog dat het Dibevo-Vakblad toch eigenlijk wel een van de leukste bladen is waarvoor hij heeft gewerkt. We bedoelen maar!

 Jolande Keet
Jolande Keet

medewerker marketing & communicatie

Jolande woont letterlijk om de hoek van het Dibevo-kantoor en kan dus tot ontsteltenis van haar collega’s gewoon te voet naar haar werk! Jolande omschrijft zichzelf als een echte ‘regeltante’ met een creatieve blik en een behulpzaam karakter. En weet je: dat klopt helemaal en dat hebben we bij Dibevo ook precies nodig. Jolande (denk erom, met een ‘e’ aan het eind!) laat samen met Gerard fris water stromen door alle communicatiekanalen en krijgt een nieuwe taak die we bij Dibevo nooit met zoveel woorden hebben ingevuld: het informeren en inspireren van ondernemers die geen lid zijn van Dibevo, maar na een één-tweetje met Jolande onmiddellijk de waarde van het lidmaatschap zien. En dat doet ze zoals ze is: goedlachs en enthousiast!

 Jesse Otten
Jesse Otten

beleidsmedewerker

Onze misschien wel allerjongste Dibevo-medewerker ooit, heet Jesse Otten. Maar vergis je niet: deze Dierkundig ingenieur heeft ondanks zijn jonge leeftijd behoorlijk wat ervaring opgedaan in de huisdierenbranche. In zijn studietijd was Jesse werkzaam als winkelmedewerker bij 2 verschillende dierenspeciaalzaken en hij studeerde af bij de RVO met een onderzoek naar gedragsbeïnvloeding van huisdiereigenaren. Kijk, dat zijn dingen waar de sollicitatiecommissie blij van werd. Jesse houdt zich vooral bezig met het beantwoorden van ledenvragen, het monitoren van dierenwelzijn in de branche, onderwijs en het Dierbaar-keurmerk. Ook verzorgt hij gastlessen voor onderwijsinstellingen. Dus je ziet: die Jesse kiest gewoon het ruime sop. Niet verwonderlijk ook, want hij zit al jaren in de organisatie van ’t Liwwadster Rondje, Neerlands befaamde sloeproeiwedstrijd!

 Martine Andela
Martine Andela

management-assistent

De meeste mensen die bij Dibevo komen werken, moeten zeker een jaar wennen aan het reilen en zeilen van de branche. Laat dat nou absoluut niet het geval zijn bij Martine! Je kunt wel stellen dat Martine vanaf haar eerste werkdag weet hoe de hazen lopen. De afgelopen 10 jaar werkte ze bij Altranet (in 2023 overgenomen door AK for Pets) en de 10 jaar weer dáárvoor was ze assistent-bedrijfsleider in een dierenspeciaalzaak. Kortom: deze dame hoeven we niets meer te vertellen over hoe de huisdierenbranche in elkaar steekt. Als management-assistent zorgt Martine er onder andere voor dat voorzitter Gijs en secretaris Henk door hun drukke werkdagen heen komen. Ook is Martine het eerste aanspreekpunt aan de telefoon of bij de voordeur van het Dibevo-pand. Grote kans dus dat je haar binnenkort spreekt!

 Gerard Voshaar
Gerard Voshaar

communicatiespecialist & contentmanager

Gerard zegt van zichzelf dat hij het liefst op het kruispunt staat waar copywriting, marketing, vormgeving en technologie samenkomen. En laat dat nou net zijn taak zijn bij Dibevo. Hij bedenkt, ontwerpt en maakt alle uitingen waarmee Dibevo naar buiten treedt en meestal schrijft/bewerkt hij daar ook de teksten voor. Daarbij zorgt hij ervoor dat al die communicatie op het juiste moment op de juiste plek belandt: op de website, in de nieuwsbrief, op de social media-kanalen of gewoon op papier. Want dat laatste beklijft vaak het beste en dat is ook de reden dat hij veel energie steekt in de vormgeving en eindredactie van het Dibevo-Vakblad. Verder voorziet hij de Dibevo-websites van nieuws en informatie en is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Dibevo-Vakbeurs/Dibevo University.