Wat is Dibevo

Dibevo is de brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierensector. Dibevo verenigt – en dat is uniek – de gehele bedrijfskolom binnen de huisdierenbranche.

Dibevo-vlag

Ledengroepen

Het ledenbestand van Dibevo omvat ruim 1.400 bedrijven en bestaat uit:

  • leveranciers (fabrikanten en groothandels) van diervoeders en dierbenodigdheden
  • dierenspeciaalzaken
  • tuincentra met dierenafdeling
  • landwinkels
  • fokkers, kwekers, importeurs en exporteurs van levende dieren
  • dierverzorgende bedrijven zoals dierenpensions, trimsalons, hondenuitlaatservices, diergedragstherapeuten en hondenscholen

Daarnaast heeft Dibevo 1.000 indirecte leden via de beroepsvereniging ABHB (trimsalons).

Ondersteuning & belangenbehartiging

Dibevo geeft haar leden ondersteuning op vele fronten. Denk aan advies, informatie, kortingen en scholing. Daarnaast geeft Dibevo een eigen Dibevo-Vakblad uit én organiseert het thema- en voorlichtingsbijeenkomsten, het kennisevent Dibevo University en de enige vakbeurs in de branche, de Dibevo-Vakbeurs. Iedere Dibevo-activiteit is erop gericht om de belangen van de leden te dienen, soms duidelijk zichtbaar, soms meer op de achtergrond.

Achter de schermen overlegt en onderhandelt Dibevo met overheden en (internationale) organisaties om het ondernemen voor haar leden met zo min mogelijk belemmeringen te laten verlopen. Dibevo zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving niet tegen maar juist voor de ondernemers werken en is daarom voortdurend actief in zowel Den Haag als Brussel.