06 mei 2013 | Dossier:

26 mei: Dag van de Hond met thema Hond & Ras

Dibevo is Vriend van de Dag van de Hond

Zondag 26 mei 2013 organiseert de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied de derde landelijke Dag van de Hond. Zij doet dit niet alleen, maar in samenwerking met de 'Vrienden van de Dag van de Hond'. Dibevo maakt hier ook deel van uit.

Tijdens de Dag van de Hond kan iedereen – met of zonder hond – op meer dan 35 plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van (ras)honden en allerlei vormen van hondensport.

Hond & Ras

Het thema van de derde Dag van de Hond is ‘Hond & Ras’. Op iedere locatie is informatie beschikbaar over de verschillende hondenrassen, aanschaf van een rashond en vormen van sport en spel met je hond en over de omgang tussen kinderen en honden.

Programma & locaties

Het programma voor bezoekers is op elke locatie anders. Er zijn demonstraties gehoorzaamheid en hondensport, parades van hondenrassen, en iedere bezoeker ontvangt bovendien gratis de speciale ‘Dag van de Hond informatiedraagtas’. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurplatenwedstrijd en een kennisquiz waarmee prijzen te winnen zijn.

Op de website van de Dag van de Hond vindt u een overzichtkaart van alle locaties in Nederland en het activiteitenprogramma.

Foto: Ron Baltus