28 januari 2021 | Dossier: Ledennieuws,

40 jaar Jos ter Brugge: geen knalfeest, maar toch een feestje

Op 18 januari bestond DierenwinkelXL van Jos ter Brugge 40 jaar. Hoewel het in deze nare tijd helaas niet mogelijk was om daar een knalfeest omheen te bouwen, maakten Jos en zijn medewerkers er wel degelijk een feestje van. ‘Binnen de coronarichtlijnen’, zoals dat tegenwoordig heet.

Jos ter Brugge

Als we Jos spreken zit hij midden in een verbouwing. “De winkel wordt nog een keer aangepakt”, zegt hij. “Hij wordt groter, er komt een nieuwe vloer in, op de bovenverdieping komt opslagruimte en een kantoor voor de webshop.

We hebben het druk, de winkel loopt prima. De omzet is vergeleken met een jaar of vier geleden zo ongeveer verdubbeld. Dat komt onder andere omdat we nu een goede webshop hebben, in eigen beheer. In het verleden hebben we daar heel wat gedoe mee gehad. Nu zien we, dankzij ons fijne team en betrouwbare mensen, dat een goedlopende webshop een positief effect heeft op de fysieke winkel.”

Feestgevoel in coronatijd

Hoe je dat doet, een feestje in coronatijd? Jos: “Door blij te zijn dat we open mogen zijn, dat de winkel goed loopt. We kijken uit naar de acties voor klanten die we gaan houden als de lockdown voorbij is; ik verheug me nu al op het uitje dat we straks gaan organiseren voor ons personeel.

Maar weet je wat ons jubileum ook een feestje maakte? Het feit dat we zo veel leuke cadeaus kregen van leveranciers en klanten. Er waren bloemen, taarten en flessen drank. Mooie hartverwarmende woorden van leveranciers op de vele kaarten die we ontvingen. Mijn vrouw had een mooie verrassing gemaakt ter ere van ons veertigjarig jubileum.

Familieleden hadden een stukje ingesproken, en zij zelf ook natuurlijk. Dat ze – hoewel ze er soms best van baalt dat ik nog steeds zes dagen per week werk – trots op me is. Leuke, lieve woorden; daar krijg je echt wel een feestgevoel van hoor!”