09 april 2014 | Dossier:

40% mbk-ondernemers staat open voor 55-plusser

Vertegenwoordigersmiddag Kooplust

55-plussers hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt, maar volgens een onderzoek van MKB-Nederland en UWV is 40% van de mkb-bedrijven bereid om specifiek oudere sollicitanten uit te nodigen als zij een vacature hebben. Ook willen veel bedrijven werkzoekende 55-plussers helpen door bijvoorbeeld hun netwerk beschikbaar te stellen.

55-plussers loyaler en betrouwbaarder

Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf positief zijn over de kwaliteiten van 55-plussers. Zo vindt 72 procent dat 55-plussers loyaler zijn aan de organisatie en meer dan de helft (56 procent) roemt de betrouwbaarheid in vergelijking met jongere werknemers.

Volgens arbeidsmarktspecialist Rob Slagmolen van MKB-Nederland en VNO-NCW laat het onderzoek zien dat ondernemers oog hebben voor de kwaliteiten van ervaren werknemers. “Voor de continuïteit en groei van een onderneming is deze groep daarom onmisbaar”, aldus Slagmolen. André Timmermans, directeur van UWV Werkbedrijf, sluit zich hierbij aan: "Ondernemers zoeken naar de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Dat kan heel goed een 55-plusser zijn. Die brengt ervaring en vakkennis mee, die zij bovendien graag delen met de jongeren in het bedrijf.”

Campagne voor verbetering positie 55-plussers

MKB-Nederland en UWV gaan gezamenlijk campagne voeren om de slechte positie van 55-plussers op de arbeidsmarkt te verbeteren. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deed tijdens de Week van de Ondernemer een oproep aan ondernemers om zich aan te sluiten bij de activiteiten van beide organisaties.

Bron: MKB-Nederland