20 maart 2015

Dierenspeciaalzaak sinds 1950

Langhout dierenspeciaalzaak

Langhout Dierenspeciaalzaak is een familiebedrijf uit Hilversum en bestaat dit jaar 65 jaar. Ook zijn ze al zeker 25 jaar lid van Dibevo. Broers Marc en Arthur zijn de derde generatie die samen met hun vader met veel plezier de dierenspeciaalzaak runnen.

Langhout dierenspeciaalzaak bestaat vanaf 1950In 1950 begonnen opa en oma Langhout met de verkoop van zaden en granen. Later kwamen daar tropische vogels en vissen bij. Eigenaar Harry Figge: “Op dit moment verkopen we alleen nog vissen. De tijden veranderen. Vroeger werden tropische vogels gewoon uit de lucht geplukt en in een kooitje gestopt. Dat kan nu niet meer. Gelukkig maar.”

In de dierenspeciaalzaak kunnen klanten voor van alles terecht. “We hebben een breed assortiment voor honden, katten en knaagdieren. Diepvriesvoeding, biologisch voer of speciaal dieetvoeding, we hebben het allemaal. Ook speelgoed, riemen en halsbanden in diverse kleuren. Alleen weinig glitters of blingbling, want Het Gooi is toch meer gericht op de stoere hond”, vertelt Figge.

In 65 jaar tijd is de oudste dierenspeciaalzaak in Hilversum regelmatig verbouwd zodat de winkel altijd van deze tijd is. Arthur en Marc hebben de taken onderling goed verdeeld. Ze houden zich bezig met de inkoop, verkoop, administratie en webshop, maar vinden dat het contact met mensen hun werk pas echt boeiend maakt. De veelzijdigheid van hun werk zorgt ervoor dat ze dit nog jaren kunnen volhouden.

Bron: Gooi en Eemlander