24 januari 2014

AniDis: joint venture van groothandels AniDis en VNK

AniDis

Groothandels AniDis en VNK zijn samengevoegd in een joint venture. Volgens AniDis ontstaat hiermee de grootste Nederlandse groothandel in dierenproducten. Het bedrijf gaat verder onder de naam AniDis.

De belangrijkste reden om de twee bedrijven samen te voegen is de wens om te groeien en de meest professionele groothandel in de dierenbranche te worden.

Meer dan 10.000 producten voor (huis)dieren

De nieuwe groothandel AniDis verkoopt na de samenvoeging het meest complete assortiment voor (huis)dieren, in totaal meer dan 10.000 producten. Het bedrijf kan door het combineren van inkoop, logistiek en distributie efficiënter en professioneler werken. Door deze schaalvergroting is AniDis in staat om de klant nog beter te bedienen. De klanten van AniDis bevinden zich in het petfoodspecialtykanaal.

Zelfde naam, betere dienstverlening

De bundeling van kennis en expertise van beide bedrijven zorgt er samen met de schaalvergroting voor, dat AniDis onder dezelfde naam een betere dienstverlening kan aanbieden. Het beste van beide werelden wordt gecombineerd en komt samen in het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle. AniDis zal zich de komende jaren vooral richten op groei en het versterken van de commerciële positie binnen de dierenbranche.

Logistieke efficiency

Alle Nederlandse distributie van AniDis zal vanaf het tweede kwartaal 2014 worden verzorgd door Buying4Pets te Ede. Daarmee vervalt de distributie vanuit Dedemsvaart en Maastricht voor Nederland. Vestiging Dedemsvaart wordt eind tweede kwartaal gesloten, Maastricht gaat verder voor Duitse en Belgische klanten.

Historie

VNK Pet Products
VNK is al meer dan honderd jaar een groothandel die aan dierenspeciaalzaken producten levert vanuit een groot distributiecentrum. VNK is ontstaan uit een fusie tussen twee bedrijven: Voorwalt en Van Nikkelen Kuijper, die samen een groot assortiment non-food en snacks hebben opgezet.

AniDis
AniDis voorheen Bos, opgericht in 1922 en sinds 1971 vooral actief in dierenvoeding, is een totaalgroothandel die diervoeders en dierbenodigdheden voor bijna alle diersoorten aan dierenspeciaalzaken levert. De producten die AniDis levert zijn belangrijke huisdiervoedermerken. Daarnaast biedt AniDis een beperkt assortiment non-foodproducten.