09 februari 2015 | Dossier:

Hondenprofessionalsdag met Nando Brown op Animal Event

Nando Brown op Animal Event

In samenwerking met HAS Hogeschool, Doggo.nl en Tinley Academie organiseert Animal Event op zondag 10 mei een praktijkgerichte dag voor hondenprofessionals. Tijdens deze dag staat het thema ‘hoe trainbaar zijn honden’ centraal. Hondenkenner Nando Brown zorgt zowel de theoretische als praktische invulling.

In de huidige maatschappij lijkt alles mogelijk. Honden beschikken over een zeer groot adaptief vermogen, zo groot dat hondenbezitters denken dat iedere hond zich maar moet aanpassen aan het leven van zijn of haar baasje. Is dat zo en waar ligt dan de grens? Hoe trainbaar zijn honden? Wat zijn haalbare verwachtingen? Brown neemt een kijkje in de wereld van de hond en laat zien wat tot de mogelijkheden van een hond behoort, en wat niet.

Nando Brown

Nando Brown kwam in aanraking met het vak door problemen met zijn eigen hond, een Cane Corso. Na verschillende trainingsmethodes te hebben geprobeerd kwam hij geen stap verder en zag hij zijn hond steeds verder achteruitgaan. Hierdoor besloot Nando het heft in eigen handen te nemen en zich te specialiseren in hondengedrag. Terugkijkend op de situatie draaide alles om miscommunicatie tussen mens en hond en daar wilde hij verandering in brengen.

Brown ontwikkelde zijn eigen trainingsmethode om verschillende problemen aan te pakken. Samen met zijn vrouw richtte hij zijn eigen hondenschool op in het zuiden van Spanje, ‘In The Dog House’, waar hij hoofdinstructeur is.

Programma

Het dagvullende programma (Engels gesproken) bestaat uit afwisselend twee theoretische sessies, twee praktische sessies en een paneldiscussie. In het panel nemen onder andere Betty Buijtels, Eline Teygeler en Nando Brown plaats. Kijk voor meer informatie over de hondenprofessionals-dag op de website van Animal Event.