8 januari 2015

Arie Blok overgenomen door Groep AVEVE

Pand Arie Blok B.V. in Woerden

Familiebedrijf Arie Blok B.V. uit Woerden is overgenomen door Groep AVEVE, de belangrijkste toeleverancier aan de land- en tuinbouw in België, gevestigd in Leuven. Beide bedrijven hopen hiermee hun positie in de voedersector voor hobbydieren te versterken en hun marktgebied te verruimen. Ook zullen de bedrijven gaan samenwerken op het gebied van grondstoffen, knowhow van producten, productie van gespecialiseerde producten en marktaanpak.

Geen verandering

Arie Blok zal operationeel autonoom onder haar bestaande commerciële identiteit en leiding blijven werken. Zo kan het bedrijf – geheel volgens de bedrijfsfilosofie van Groep AVEVE – zijn eigen sterktes en krachten blijven benutten. Voor de klanten en de medewerkers van Arie Blok zal er daarom niets veranderen. Alle bestaande verantwoordelijkheden blijven behouden en aangegane verplichtingen worden onveranderd nagekomen.

Over Arie Blok

Arie Blok B.V. is een familiebedrijf dat sinds 1839 actief is. Begonnen als handel in granen en graanproducten ontwikkelde het bedrijf zich de afgelopen decennia van een producent van mengvoeders voor rundvee, varkens en pluimvee naar een producent van speciaalvoeders voor bijna alle dieren, ‘van muis tot olifant’.

Onder de bedrijfsnaam Arie Blok Animal Nutrition worden de merken Arie Blok, Kasper Faunafood, HippoStar, Hope Farms en Canex Dynamic gevoerd. Het totale assortiment bestaat uit meer dan 700 verschillende producten. Arie Blok B.V. realiseerde in 2013 een omzet van 22,5 miljoen euro en heeft een 50-tal werknemers. Het bedrijf is actief in meer dan 25 landen.

Over Groep AVEVE

Groep AVEVE, gevestigd in Leuven, is de belangrijkste toeleverancier aan de land- en tuinbouw in België en is actief in de verschillende segmenten van de land- en tuinbouwsector, zoals veevoeding, plantenvoeding, plantenbescherming, zaden, zaaigranen, plantaardappelen en machines. Daarnaast is de Groep bij het grote publiek bekend om haar 250 AVEVE-winkels voor ‘Tuin, Dier en Bakplezier’.

In veevoeder is Groep AVEVE marktleider in België en realiseert het bedrijf in totaal een afzet van meer dan 1,4 miljoen ton die geproduceerd wordt in haar verschillende productievestigingen. Bij Groep AVEVE zijn ongeveer 1.750 mensen werkzaam. Het bedrijf realiseerde in 2013 een omzet van 1,4 miljard euro.