25 maart 2016 | Dossier: Personeel,

Wat moeten medewerkers verdienen? Kijk en vergelijk actuele salarissen

Salarissen vergelijken in de beloningsmonitor

De AWVN-beloningsmonitor is een online beloningsdatabase waarmee gebruikers zelf snel en eenvoudig actuele beloningsvergelijkingen kunnen maken. Stel, je hebt een groothandel en 20 mensen in dienst en je wilt wel eens zien of de huidige salarissen van je werknemers wel marktconform zijn. De Beloningsmonitor kun je dan gebruiken om die salarissen te vergelijken.

De databank bevat de formele (cao-)salarissen én de salarissen die daadwerkelijk in de praktijk betaald worden. Naast het vaste jaarinkomen bevat de database variabele beloning, arbeidsduur, pensioenregelingen, leaseauto’s en vaste jaarlijkse uitkeringen. De AWVN-beloningsmonitor maakt het mogelijk om vergelijkingen te maken op leeftijd, provincie, sector en bedrijfsomvang.

De AWVN-beloningsmonitor bevat:

  • 150 functies uitgewerkt in ruim 400 typeringen; van magazijnmedewerker tot commercieel manager en van receptiemedewerker tot HR-manager
  • minimum- en maximumsalarissen (beleid) én actuele salarissen uit de praktijk
  • beloningselementen zoals variabel inkomen, arbeidsduur, leaseauto en pensioen
  • de mogelijkheid om zelf te benchmarken door eigen beloningsgegevens in te voeren / te uploaden
  • de mogelijkheid om vergelijkingen te verfijnen naar uw eigen wens
  • onderbouwing met het gevalideerd functiewaarderingssysteem ORBA®.

Beloningsmonitor

Wat kan ik van de beloningsmonitor verwachten?

Om een goed beeld te krijgen wat er allemaal mogelijk is met de AWVN-beloningsmonitor, is er een demo beschikbaar. De demo bevat dezelfde mogelijkheden en informatie als de daadwerkelijke AWVN-beloningsmonitor. Alle gegevens en cijfers in de demo zijn echter fictief. Bovendien ontbreekt in de demo de indicatie van de functiezwaarte, die wel in de AWVN-beloningsmonitor is opgenomen.

Demo starten

Korting voor Dibevo-leden

Toegang tot de Beloningsmonitor 2016 kost normaal gesproken € 1.950,– (excl. btw) en € 1.450,– als je als werkgever data aanlevert over de actuele salarissen in je eigen bedrijf. Voor Dibevo-leden gelden er basisprijzen van € 995,– en € 595,–.  Zodra meer dan 10 Dibevo-leden zich hebben aangemeld, krijgen alle deelnemers een korting van 10% en betaal je dus nog maar € 535,50. Deze prijs is geldend op het moment dat de beloningsgegevens van je werknemers volledig zijn ingelezen in de Beloningsmonitor en gaat niet over het tarief van € 995,–.

Bij elke licentie ontvang je tevens toegang tot een gratis workshop. Deze worden jaarlijks minimaal 3 keer in het land aangeboden voor alle Beloningsmonitor-gebruikers.

Gratis toegang voor eerste 5 aanmeldingen

De eerste 5 leden die zich aanmelden voor de Beloningsmonitor krijgen een jaar gratis toegang. De voorwaarde is dan wel dat je actuele salarisdata aanlevert.

Direct aanmelden