02 mei 2016 | Dossier:

Besluit houders van dieren: kun jij aantonen dat je vakbekwaam bent?

A D V E R T O R I A L
Het Besluit houders van dieren dat sinds juli 2014 van kracht is, heeft een enorme impact op de gezelschapsdierenbranche. Ondernemers die dieren verkopen in hun winkel moeten kunnen aantonen dat ze vakbekwaam zijn. Ben jij nog niet in het bezit van een ‘bewijs van vakbekwaamheid’? Dan is het hoog tijd voor actie!

Huisdieren en vakbekwaamheid

‘Oude’ diploma’s en getuigschriften voldoen niet standaard aan de eisen van het Besluit houders van dieren. Hierdoor bestaat de kans dat je opnieuw de schoolbanken in moet, ook al heb je je kennis steeds bijgespijkerd en ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. De overheid laat de beoordeling van eerder behaalde diploma’s over aan de instituten waar de diploma’s behaald zijn.

De vakbekwaamheidseisen zijn verdeeld over vijf groepen: honden en katten, overige zoogdieren, reptielen en amfibieën, vissen, vogels. Als je de opleidingen opnieuw dient te volgen, moet je per diergroep rekening houden met minimaal 5 theoriedagen en de verplichte 20 stagedagen per diergroep. Stel dat je vissen en knaagdieren verkoopt, dan komt dit neer op 10 theorie- en 40 stagedagen.

Vissen & aquarium

Terugkomdagen bij het HKI

Het Huisdier Kennis Instituut (HKI) gaat terugkomdagen organiseren voor cursisten die in het verleden de specialisatiemodules met een goed gevolg hebben afgesloten. Tijdens de terugkomdagen – voor maximaal 25 cursisten per dag – komen actuele onderwerpen aan de orde en zorgen zij ervoor dat je kennis weer up to date wordt. Aan het einde van deze dag neemt het HKI een toets af, waarvan je na twee weken de uitslag krijgt.

Als blijkt dat je geslaagd bent, ontvang je van het HKI een diploma. Dit diploma is dan geldig voor het Besluit houders van dieren, voor de onderdelen waar je in het verleden voor geslaagd bent. Ben je dus in het verleden geslaagd voor de Specialisatiemodule Konijnen en Knaagdieren, dan ontvang je het certificaat voor deze diergroep. Heb je in het verleden de opleiding Basiskennis Dierenspeciaalzaak en Diergenees- & Bestrijdingsmiddelen met goed gevolg afgesloten, dan ontvang je de certificaten voor alle vijf de diergroepen.

Waar & wanneer

De terugkomdagen starten om 10.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur. Ze worden gehouden in Bunnik op zondag 22 mei, maandag 23 mei, dinsdag 31 mei, woensdag 8 juni en donderdag 9 juni 2016. De kosten, inclusief toets, voor deze terugkomdagen bedragen € 295,–.

Aanmelden of meer info?

Wil je je aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met het HKI via info@huisdierkennis.nl of telefonisch: 030 - 65 67 200.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Omschrijvingen in advertorials komen niet per definitie overeen met de mening van Dibevo. Dibevo is ook niet verantwoordelijk voor beweringen en claims in advertorials.