21 juni 2022 | Dossier: Personeel, Promotie,

In de startblokken: vanaf 1 juli weer STAP-budget beschikbaar

Vanaf vrijdag 1 juli 10.00 uur kun je weer tot 1.000 euro STAP-budget aanvragen. Met het STAP-budget kun je één keer per jaar subsidie krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Het kabinet wil met deze subsidie mensen de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen om zo hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. In de eerste twee ronden was het STAP-budget binnen een paar dagen helemaal op. Wees er dus snel bij!

 


Hoe vraag je STAP aan?

Er zijn momenteel ongeveer 20.000 cursussen of opleidingen die je kunt volgen. Het is slim om voor 1 juli alvast na te denken over welke cursus of opleiding jij wilt volgen en in het scholingsregister te kijken of je daar het STAP-budget voor kunt krijgen.

Om STAP-budget aan te vragen, doorloop je 4 stappen:

  1. Meld je aan voor de opleiding, cursus of training die jij wilt volgen. Dat kan je al vóór 1 juli doen. Na je aanmelding ontvang je een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  3. Na goedkeuring van UVW wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kun je aan de slag met je cursus of opleiding.
  4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Kijk voor meer informatie over het STAP-budget op hoewerktnederland.nl.