9 januari 2023 | Dossier: Ledennieuws,

BugsforPets neemt Duitse Tenetrio over

BugsforPets heeft het Duitse Tenetrio overgenomen, een fabrikant van hondenvoer en hondensnacks op basis van insecten. Tenetrio richt zich vooral op de consumentenmarkt, een welkome aanvulling voor BugsforPets dat tot nu toe uitsluitend de B2B-markt bedient. BugsforPets neemt de merknaam, webshop en productie over.

BugsforPets - Isabelle en Irene van Benthem

Irene en Isabelle van Benthem (foto) van BugsforPets maakten kennis met Tenetrio op de Interzoo in 2017, toen beide bedrijven pionierden met hondenvoeding op basis van insecten. Isabelle: “In die tijd was het verduurzamen van de petfoodbranche nog niet zo actueel als nu. Inmiddels is het wel duidelijk dat insecten niet alleen een supersnelle en daardoor duurzame eiwitbron vormen, maar dat ze voor honden ook hypoallergeen en licht verteerbaar zijn.”

Tijdens een overleg met Tenetrio in augustus 2022, kregen Irene en Isabelle het Duitse merk aangeboden. De 3 Duitse eigenaressen willen zich storten op een nieuwe uitdaging. BugsforPets zal de webshop van het bedrijf vanuit Nederland onderhouden. “De huidige levertermijn van 2 à 3 dagen is ook vanuit Nederland zonder vertraging haalbaar voor de Duitse consument”, aldus Isabelle.