8 april 2014

Campus Groenhorst Barneveld feestelijk geopend

Groenhorst College Barneveld feestelijk geopend

Groenhorst Barneveld, de landelijke mbo-opleider van dierverzorgingsopleidingen, opende op 7 april haar compleet vernieuwde campus (5,5 hectare) in het bijzijn van Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland, en belangrijke vertegenwoordigers uit de dier- en groensector, waaronder Dibevo-voorzitter Joost de Jongh.

Samen met de 25 belangrijkste vertegenwoordigers uit de dierensector onthulde Clemens Cornielje vanmiddag de ‘Walk of Fame’ met voetafdrukken van prominenten van onder andere dierenpark Artis, Dierenbescherming, LTO Nederland, Stichting Aap, safaripark Beekse Bergen, Faculteit Diergeneeskunde, KNHS én Dibevo. De Walk of Fame onderstreept het grote belang van intensieve samenwerking met organisaties en bedrijven uit de sector. In de praktijk worden studenten optimaal op hun toekomst voorbereid.

Bijzonder kennisinstituut

“Deze opening staat ook symbool voor de groei in kwaliteit en leerlingenaantallen die we hebben doorgemaakt”, aldus Gertwim de Haas, directeur van Groenhorst Barneveld. “De nieuwe campus van Groenhorst Barneveld is niet zomaar een school, maar een bijzonder kennisinstituut waar momenteel 1.600 studenten  een gedegen mbo-opleiding volgen. Daarnaast verzorgen wij volwassenenonderwijs aan 1.500 cursisten. Onder leiding van bevlogen docenten bouwen de studenten een schat aan ervaring en kennis op. Qua faciliteiten zijn we echt uniek. Zo hebben we meer dan 2.000 dieren in en om de gebouwen. Dierenverblijven vormen zo integraal onderdeel van gebouwen en het terrein.”

Moderne faciliteiten

De campus stond de afgelopen anderhalf jaar in het teken van renovatie en nieuwbouw. Het terrein is uitgerust met de modernste faciliteiten, waaronder een dierenkliniek, dierenspeciaalzaak, techniekhal, diverse dierverblijven,  restaurant, auditorium, (water)vogeltuinen en kennel/cattery.
Eind dit jaar begint de bouw van 210 studentenwoningen op de campus. Bij de start van schooljaar 2015/2016 kunnen de eerste woningen in gebruik genomen worden.