14 augustus 2023 | Dossier: Ledennieuws, Wet- en regelgeving,

Caroline van der Plas bezoekt Breeding Farm Snavelhof

Wat weet een Tweede Kamerlid van de huisdierenbranche? Dibevo vindt het belangrijk om volksvertegenwoordigers met eigen ogen te laten zien hoe onze mooie branche in elkaar steekt en daarbij mogelijke vooroordelen uit de weg te ruimen. Deze zomer nodigden wij Tweede Kamerlid en BBB-oprichter Caroline van der Plas uit voor een werkbezoek aan Breeding Farm Snavelhof. Doel: aantonen dat dierenwelzijn niet beter wordt met een positieflijst.

Werkbezoek Caroline van der Plas bij Snavelhof
V.l.n.r.: Martin Jansen (BBB), Geke Karssens (BBB), Gerrit Vos (Snavelhof), Gijs van den Assum (Dibevo), Gerrit Vos’ dochter Annemiek, Gerrit Hofstra (Dibevo), Caroline van der Plas (BBB), Henk van Houwelingen (Dibevo), Gerrit Vos’ schoonzoon Alfred, Jan Brouwer (BBB). Niet op de foto: Alexander Hendriks (BBB)

Een hele BBB-delegatie kreeg in juni een rondleiding door het bedrijf van eigenaar Gerrit Vos, vergezeld door Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum, secretaris Henk van Houwelingen en adjunct-secretaris Gerrit Hofstra.

“Caroline van der Plas nam ruim de tijd om het 12 hectare grote bedrijf te bekijken en ze toonde zich oprecht geïnteresseerd hoe de dieren gefokt, gehuisvest en getransporteerd worden”, vertelt Gijs van den Assum. “We hebben zeker ons punt kunnen maken waarom Dibevo voorstander is van houderijvoorschriften in plaats van een houdverbod, en waarom dat juist beter is voor het welzijn van huisdieren in Nederland. Het hielp natuurlijk erg mee dat de dieren op Snavelhof er fantastisch bij stonden; daar viel geen speld tussen te krijgen.”

Caroline van der Plas
Flamingo’s bij Snavelhof