1 augustus 2019 | Dossier: Ledennieuws,

Casper kookt in de dierenspeciaalzaak

Casper Kroeze werkt al jaren bij Dierenspeciaalzaak Reerink. En sinds kort kookt hij ook in de dierenspeciaalzaak allerlei menu’s voor dieren. De filmpjes die hij daarvan maakt leveren hem en zijn baas een flinke berg publiciteit op.

Casper kookt bij dierenspeciaalzaak Reerink

“Reerink is een familiebedrijf”, vertelt hij. “Mijn moeder is een Reerink; toen ik acht was stond ik hier op zaterdag al hondenkoekjes af te wegen. ”Momenteel studeert Casper en daarnaast werkt hij enkele dagen per week bij de dierenspeciaalzaak. Casper combineert zijn andere passie 'koken' met zijn werk in de dierenspeciaalzaak. Daarom maakt hij nu allerlei menu's voor dieren.

“Er stond een artikel over mijn filmpjes in Tubantia en het AD”, vertelt hij, “en het tv-programma Hart van Nederland kwam hier langs om een item over mijn kookfilmpjes te maken. Het is ontzettend leuk dat het zo wordt opgepikt door de media. De zaterdag na die uitzending bij Hart van Nederland, was er echt geen enkele klant die er niet over begon. Maar daar doe ik het niet voor: ik doe het omdat ik het leuk vind. Ik ben veel bezig met voeding. Ik had eerder al een aantal recepten in de winkel liggen, voor voeding voor bijvoorbeeld honden en konijnen maar dat leefde niet echt onder de klanten. Op een vrijdagavond stond ik hier in de winkel, het was koopavond en heel mooi weer, het was rustig in de winkel. Ik belde mijn zusje en vroeg of ze langs wilde komen om een kookfilmpje op te nemen. Ik had een idee voor een vulling van een speeltje, voor honden met een slechte adem. Aan die smakelijke vulling had ik onder andere munt en peterselie toegevoegd, kruiden die wij ook hier in de winkel verkopen. Ik vertelde hoe je die hondensnack kon maken, mijn zusje filmde en we plaatsten het op Facebook. En toen ging het balletje rollen.”

Op de Facebookpagina van dierenspeciaalzaak Reerink kun je de kookshows van Casper zien.