8 augustus 2017

CDB krijgt nieuwe naam: Aeres Training Centre Barneveld

Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld krijgt per 1 september 2017 een nieuwe naam: Aeres Training Centre Barneveld. Hiermee wordt de verbinding in dierverzorgingsopleidingen binnen Aeres zichtbaar gemaakt. Deze groene kennisinstelling biedt onder de naam Aeres een breed scala aan onderwijs op het gebied van dieren, dierenwelzijn, groen en leefomgeving. Van vmbo, mbo en hogeschool tot praktijk- en volwassenenonderwijs.

Aeres Training Centre Barneveld - logo

Aeres Training Centre Barneveld is marktleider in Nederland als het gaat om dierverzorgingsopleidingen voor volwassenen. “Als onderdeel van de Aeres familie willen we onder deze nieuwe naam onze grenzen verleggen, ons aanbod versterken en onze cursisten en studenten nog beter ondersteunen”, aldus Manager Bas Emmerik. Met een breed aanbod van opleidingen en cursussen richt het opleidingsinstituut zich op de professional die wil bijleren en de dierenliefhebber die wil omscholen. Aeres Training Centre Barneveld beschikt over uitgebreide faciliteiten zoals een eigen paraveterinair trainingscentrum, een dierenspeciaalzaak, een kennel, volières, aquaria- en terrariumruimtes en een paardentrainingscentrum. Op de campus van 7,5 hectare zijn maar liefst 2.000 dieren gehuisvest, waaronder; alpaca’s, wallaby’s, slangen, reptielen en stokstaartjes.

Groeien in hobby en beroep

Bas Emmerik: “Onze missie is om mensen te laten groeien in hun hobby of in hun beroep. Van leerlingen kenners maken of mensen met een passie opleiden tot professionals. Dit geldt natuurlijk ook voor ons. De afgelopen jaren zijn we gegroeid in ons aanbod, het aantal leerlingen en cursisten, dieren en faciliteiten en natuurlijk collega’s. Nu zetten we een nieuwe stap vooruit, een mijlpaal in ons bestaan. Wij groeien door van Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld naar Aeres Training Centre Barneveld. Van Groenhorst Barneveld naar Aeres MBO Barneveld. En van PTC+ naar Aeres Training Centre International. Een nauwere samenwerking binnen de Aeres-familie met toegang tot nog meer kennis voor persoonlijke groei en ontwikkeling.”