17 oktober 2019 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Checkout.nl: onafhankelijk advies over pin/kassa/boekhoudsystemen

Betaalproducten zoals pinapparaten, kassasystemen en boekhoudsoftware moet je met enige regelmaat aanschaffen, maar de keuze is reuze en de producten zijn vaak ingewikkeld. Welke moet je in hemelsnaam kiezen? Precies daarvoor is checkout.nl, een website die onafhankelijk advies geeft over betaalproducten voor mkb-ers. Op het vernieuwde platform kun je producten gemakkelijk vergelijken en direct bestellen.

Checkout is live

In de markt bestaan honderden verschillende varianten van producten die vaak specifiek zijn ontwikkeld voor een bepaalde branche. Het vernieuwde Checkout-platform biedt een compleet overzicht van de markt. Met behulp van zoekfilters kun je als ondernemer gemakkelijk het best passende product vinden voor je bedrijf.

Doorstart

Het Checkout-platform werd eerder opgericht door Stichting Bevordering Efficiënt Betalen (SBEB) om MKB-ers onafhankelijk te informeren bij het aanschaffen van afreken- en betaalsystemen. De stichting is eind 2018 opgeheven, maar het informatieplatform bleek van grote waarde voor zowel de MKB-er als voor de leveranciers. Om deze reden is Checkout Nederland B.V. opgericht en heeft het platform een doorstart gekregen.

Ingewikkelde producten vergelijken

Na de internetrevolutie van 2000 hebben de vergelijkers hun intrede gemaakt; platformen waar diensten en producten gemakkelijk en transparant met elkaar kunnen worden vergeleken door de consument. Anno 2019 zijn platformen zoals Independer en Kieskeurig niet weg te denken uit het aankoopproces van veel consumenten. Volgens de Autoriteit Financiële Markten geeft 73% van de consumenten aan dat zij een beter beeld hebben van het aanbod van producten, dankzij vergelijkingssites.

“Daarom is het ook zo vreemd dat er nauwelijks goede vergelijkers zijn voor het MKB”, vindt Ralph Oudshoorn van Checkout Nederland. “De Checkout-productvergelijker gaat hier verandering in brengen. Wij hebben samen met aangesloten leveranciers en brancheverenigingen van het MKB een platform ontwikkeld waarbij transparantie centraal staat.”