26 mei 2014

Chippen van katten: niet verplicht, wel belangrijk

Chip je hond en chip je katNet als voorgaande jaren organiseert het LICG in juni de Chipmaand. Hoewel de chipverplichting alleen geldt voor honden, wil het LICG ook eigenaren van katten stimuleren om hun huisdier te laten chippen en registreren. Veel katten gaan namelijk zwerven en/of komen in de opvang terecht. Vandaar dat de slogan voor de Chipmaand onveranderd is gebleven: Maak van je dier geen asielzoeker!

Help mee om het chippen te promoten

Dat kun je doen door banners op je website te plaatsen of speciale chip-folders op de toonbank te leggen. Via de professionals-webshop van het LICG kun je deze folders gratis bestellen. Wacht daar niet te lang mee want de voorraad is beperkt.

In de webshop zijn ook puppy- en kittenkalenders te bestellen. Leuk om mee te geven aan klanten die een pup of kitten hebben!

Acties op chipjedier.nl

Helemaal mooi is het als je een speciale actie start om het chippen te stimuleren. Jij bent immers de professional die je klanten van een deskundig advies moet voorzien. Op de site van het LICG vind je een aantal suggesties hoe je dat zou kunnen aanpakken.

Heb je een actie? Vergeet hem dan niet aan te melden bij het LICG. Alle acties komen namelijk op de speciale Chip je dier-website te staan. Je Chipmaand-actie is ook een uitgelezen kans om je bedrijf in de spotlight te zetten bij lokale media. Gebruik daarvoor dit persbericht.