23 september 2020 | Dossier: Veiligheid,

Criminelen tijdens corona gehaaider dan ooit

Een bekende die snel geld nodig heeft? Niet-geleverde mondkapjes? Een vage websitelink? In tijden van corona zoeken criminelen naar andere manieren om geld af te troggelen. Waar het aantal woninginbraken tijdens de coronacrisis juist daalde, steeg het aantal meldingen van online oplichting. Tijdens de Week van de Veiligheid (5-11 oktober 2020) zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich in om mensen weerbaar te maken tegen criminaliteit.

Phishing door criminelen

Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen zowel jij als je medewerkers deelnemen aan een reeks activiteiten om je beter te beschermen tegen criminaliteit.

Wat kun je doen?

  • Volg een van de (online) trainingen om te weten wat je moet doen bij winkeldiefstal, agressie, een overval of interne criminaliteit.
  • Check de veiligheidstips voor ondernemers: wat kunnen jij en jouw personeel doen om de veiligheid in jouw zaak te vergroten?
  • Volg virtuele trainingen, doe het dilemmaspel, bestel de phishing-klapper en download gratis brochures.
Week van de Veiligheid

Over de Week van de Veiligheid

Tijdens coronatijd en de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Ondernemers en hun medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. Week 41 (5 - 11 oktober 2020) is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Dé week om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen.