30 maart 2017 | Dossier: Ledennieuws

Crowdfunding Dog4U DogDrop groot succes

Zondag 26 maart heeft eigenaresse Olga van den Engel van Dog4U Hondencentrum de nieuwe ‘DogDrop’ onthuld. Deze nieuwe ‘DogDrop’ is tot stand gekomen via crowdfunding. Dankzij haar klanten had Olga binnen een week het geld bij elkaar om een nieuwe, geschikte wagen aan te schaffen.

DogDrop

Dog4U Hondencentrum ligt middenin de polder. Hondeneigenaren moeten de snelweg af om hun huisdier voor dagopvang weg te brengen. Voor de eigenaren een tijdrovend klusje. Daarom bedacht Van den Engel de ‘DogDrop’; een wagen volledig ingericht voor veilig en comfortabel hondenvervoer.

DogDrop via crowdfunding

De eerste DogDrop werd gestolen en de tweede DogDrop was aan vervanging toe. Omdat deze wagen een grote investering is, ontstond het idee om een nieuwe DogDrop via crowdfunding aan te schaffen. Na de lancering van het plan voor crowdfunding waren de reacties ontzettend positief. Binnen een week had de onderneemster het benodigde geld bij elkaar. “Het vertrouwen dat de hondeneigenaren blijkbaar in Dog4U hebben, heeft me best geraakt,” zegt Van den Engel enigszins geëmotioneerd. “Alle hondjes van de eigenaren die mee hebben gedaan, staan genoemd in hondenpootjes die op de wagen staan. Dat zijn er bijna 60. Het ziet er zo gaaf uit!”

DogDrop scheelt hondeneigenaren 20 minuten reistijd

De DogDrop staat al 10 jaar iedere ochtend aan de Meerndijk ter hoogte van de Starbucks om de honden in ontvangst te nemen. De hondeneigenaren kunnen dan gelijk de A12 of de A2 op. Dat scheelt de eigenaren iedere ochtend ongeveer 20 minuten reistijd.

Dog4U Hondencentrum

Dog4U Hondencentrum is 12 jaar geleden als hondenschool gestart door hondengedragstherapeute en eigenaresse Olga van den Engel. Olga is gespecialiseerd in ‘honden met een geschiedenis’, het opvoeden van puppen en roedelgedrag. Vanuit die interesse is ze 10 jaar geleden een hondendagopvang erbij begonnen. Hondeneigenaren kunnen hun hond vanaf ’s morgens 7.00 uur naar de dagopvang brengen en tot 19.00 uur ’s avonds weer ophalen.