18 januari 2011 | Dossier:

De domeinnaam: een herkenbaar adres

Presentatie op internet met juiste domeinnaam

Als ondernemer hecht u veel waarde aan de goede presentatie van uw bedrijf. Toch besteden veel ondernemers weinig aandacht aan hun presentatie op internet.

Een professioneel e-mailadres

Veel bedrijven gebruiken nog steeds een e-mailadres dat ze van hun internetprovider hebben ontvangen of ooit ergens gratis hebben aangemaakt. Dat adres eindigt dan bijvoorbeeld met hotmail.com, live.com, planet.nl, xs4all.nl, hetnet.nl, ziggo.nl, zonnet.nl, gmail.com, enzovoort. Prima toch, zult u zeggen. Toch is het niet verstandig dit soort adressen te gebruiken binnen uw bedrijfsvoering, zeker nu e-mail een essentiële rol speelt in de dagelijkse communicatie.

Stel dat u – om welke redenen dan ook – van internetprovider moet wisselen en een nieuw e-mailadres krijgt toegewezen. Zo’n wijziging verloopt meestal abrupt: zodra het nieuwe adres een feit is, vervalt het oude. De praktijk wijst echter uit dat een voormalig e-mailadres nog lang blijft doorsluimeren in het adresboek van klanten, leveranciers en instanties. Erger nog: u loopt klanten mis omdat ze uw oude adres nog gebruiken.