20 november 2019 | Dossier: Ledennieuws

De grootste Pets Place boven de rivieren gaat bijna open

Winkelketen Pets Place opent op 21 november zijn grootste dierenspeciaalzaak boven de rivieren. De nieuwe zaak aan de Roskildeweg 37 in Groningen is 1600 vierkante meter groot en ingericht volgens de nieuwe stijl van Pets Place.

Aquariumwand

Bedrijfsleider Elkana de Jong legt uit: “In deze nieuwe winkel worden naast benodigdheden voor dieren ook aanvullende diensten aangeboden.” Zo kunnen mensen bij hondenwassalon ‘Dogwash’ hun hond zelf wassen en drogen. Ook wordt er nog druk gezocht naar een hondentrimmer zodat binnenkort ook een trimsalon in de vestiging kan worden geopend. Voor de zieke hond of kat zal het op den duur mogelijk zijn om een afspraak te maken met een dierenarts van Vets Place.

Acht meter aan aquaria

De nieuwe vestiging van Pets Place onderscheidt zich van andere Pets Place-winkels door zijn omvang. “Waar bijvoorbeeld in andere winkels één wand met aquariums te vinden is, heeft de nieuwe Pets Place in Groningen maar liefst 6 wanden van in totaal 8 meter met aquariums en waterplanten”, aldus De Jong.

Wat de winkel verder speciaal maakt zijn de aanwezigheid van een knaagdierhuis waar veel rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoeftes van de dieren en een uitgebreid assortiment natuurlijke dierenvoeding. Nieuw in Groningen is bovendien de aanwezigheid van tuinwinkel Boerenbond. In het zuiden van het land zit deze vaker met Pets Place onder één dak. In het noorden geldt dat alleen voor Zwaagdijk en nu dus ook voor Groningen.

Cartoon Meinder BuyninkFeestelijke opening met dierencartoonist

Op zaterdag 23 november wordt de opening van de dierenspeciaalzaak gevierd met verschillende activiteiten. Zo zal cartoonist Meinder Buynink die dag in de winkel huisdieren van klanten portretteren. “Een foto van je huisdier hebben de meeste mensen wel en is niet meer zo speciaal. Maar een tekening is dat wel”, aldus Buynink. “Op deze manier kunnen baasjes hun liefde voor hun beestje vereeuwigen middels een leuke tekening die ter plekke wordt geschetst.”

Bron: Pets Place